Poengdeling i Tønsberg

Det var Øystein Esjeholm som gav Alta ledelsen i 2. omgang, men like etterpå utlignet Tønsberg ved Espen Næss Lund. Sluttresultatet ble 1-1. Både Tønsberg og Alta IF er fortsatt i nedrykningsstriden i 1. divisjon.

1-1 62’ Espen Næss Lund
Gule kort: Lars Petter Hansen, Christer Persson, Tønsberg.
Tilskuere: 1171

Jevnt
Det ble en jevn kamp. Lagene var like gode i 1. omgang, men i 2. omgang hadde Tønsberg et spillermessig overtak, uten at hjemmelaget klarte å avgjøre kampen. Begge lag hadde noen store sjanser, og det hadde ikke vært urettferdig om det hadde blitt mer enn to mål i protokollen etter 90-minutters spill.

Omdiskuterte situasjoner
Det var spesielt to situasjoner som ble diskutert etter kampen. Tønsberg sin scoring var det mange som reagerte på. Ala-spillerne mente målet burde ha vært annullert for angrep på keeperen. Alta følte seg også snytt for et soleklart straffespark i sluttminuttene. Hadde dommeravgjørelsene gått Alta sin vei, ville finnmarkingene ha vunnet denne kampen.

Hjemmekamp
I neste serierunde får Alta besøk av Sogndal. Kampen blir spilt lørdag 17. september.