Stygt Alta-tap

Alta IF spiller ikke godt nok på bortebane, noe Mo IL utnyttet og slo finnmarkslaget 4-1 på Moheia.

Dårlig statistikk
Alta IF kjemper fortsatt om å vinne 2. divisjon, avdeling 4 og dermed om opprykk til Adeccoligaen. Resultatene på bortebane har, til tross for at laget kjemper i toppen, vært for dårlig. Det har kun blitt seier mot Gjøvik-Lyn og Lillestrøm 2. Det betyr mange tapte poeng, noe som også var tilfellet i lørdagens kamp på Moheia. Alta er gode på hjemmebane, men kan være tilsvarende dårlig på bortebane.

Tok ledelsen
Kampen startet godt for Alta. Allerede etter 17 minutters spill ga Rune Berger finnmarkslaget ledelsen. Alta spilte godt helt til Torstein Vassdal utlignet. Etter dette tok Mo mer og mer over, og kunne gå til pause med 2-1 ledelse. Det var Rainer Bergersen som scoret like før sidebytte.

Hjemmelaget startet 2. omgangen best, og Torstein Vassdal ble kampens store spiller. Han økte ledelsen til 3-1 etter 55 minutter og fastsatte sluttresultatet til 4-1 tjue minutter før slutt. Alta hadde noen overgangsmuligheter, men disse ble utnyttet dårlig. I tillegg brente Rune Berger et straffespark like før slutt.

Henger fortsatt med
Alta IF ligger fem poeng bak Nybergsund som leder og Raufoss som ligger på 2. plass i avdelingen. Det gjenstår 8 kamper før serien er ferdig spilt. Det betyr at Alta fortsatt har muligheter til å rykke opp, men trenger hjelp fra andre for å klare dette. Den neste oppgaven blir ikke enkel. Nybergsund kommer til Alta søndag 3. september. Skal det bli opprykk for finnmarkslaget, må det bli hjemmeseier i den kampen.