Sandberg: Vår beste 1. omgang i år

--For meg var dette tre viktige poeng, men for mange i byen Hammerfest er nok denne seieren sesongens store høydepunkt, sier HFK-spiller Kim Sandberg etter at Hammerfest Fotballklubb slo Alta IF 3-1 på Breidablikk stadion lørdag ettermiddag.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.10.2006 18:30

Kim Sandberg skal på fest, men avviser at sesongen er over selv om HFK slo Alta 3-1. (Foto: Sjeik.no)

Kampfakta:
Hammerfest Fotballklubb – Alta IF 3-1 (1-0)
1-0 30’ Ove Myrkaskog
2-0 58’ Ove Myrkaskog
2-1 64’ Martin Norbye
3-1 70’ Hans A. Eliassen

Avgjør før pause
Hammerfest Fotballklubb sjokkerte Alta IF på Breidablikk med høyt press og enorm innsats. Ove Myrkaskog sørget for ledelse etter 30 minutter. Alta IF skapte ingen ting før pause. Hjemmelaget dominerte banespillet.

Tidlig i 2. omgang scoret Ove Myrkaskog sitt andre mål, og sørget for 2-0 ledelse. Etter målet kom Alta mer med i kampen, og hjemmelaget var under press da Martin Norbye reduserte til 2-1 etter 64 minutters spill. Noen få minutter etterpå avgjør Hans A. Eliassen kampen, og fastsatte sluttresultatet til 3-1. Etter det siste målet var kampen avgjort. Hammerfest var veldig godt fornøyd, mens Alta ga opp.

--1. omgang er det beste vi har gjort i år. Vi spilte utrolig godt. Vi hadde full kontroll på kampen, men ble satt litt under press da Alta reduserte. Etter 3-1 målet var kampen avgjort, sier Kim Sandberg.

Fest i Hammerfest
Lørdag kveld blir det fest i Hammerfest, men Kim Sandberg avviser at laget allerede har berget plassen.

--Nei, festen har vært planlagt lenge. Vi trenger fortsatt noen poeng for å være helt sikker på fornyet kontrakt. Vi gleder oss over dagens resultat, men sesongen er ikke over, sier Sandberg.

Farvel til adeccoligadrømmen
Med dagens tap kam Alta IF trolig se langt etter opprykk til Adeccoligaen. Når to kamper gjenstår ligger Alta på 3. plass, tre poeng bak Raufoss som leder og ett poeng Nybergsund som ligger på 2. plass.

Raufoss spilte 2-2 mot Lillestrøm 2 på lørdag, mens Nybergsund slo Steigen 3-0.