Alta IF vant slaget om Finnmark på Breidablikk stadion lørdag ettermiddag.

Hammerfest Fotballklubb – Alta IF 0-3 (0-0)
1-0 57’ Andreas Pettersen
2-0 71’ Thomas Andersen
3-0 90’ Thomas Andersen

Alta var heldig
Det var en sjansefattig 1. omgang. Alta hadde ballen mest, men klarte ikke å sette HFK-keeper Tore Eilertsen på noen vanskelige prøver. Det var hjemmelaget som var nærmest nettkjenninger før pause. HFK fikk et mål annullert på grunn av offside helt i begynnelsen av omgangen. I tillegg hadde Ørjan Duurhuus en kjempesjanse som Said Andre Nordnes reddet på en fantastisk måte like før dommeren sendte lagene i garderobene. Hammerfestingene var uheldige som ikke ledet kampen ved pause, selv om Alta hadde ballen mest.

Alta avgjør
I 2. omgang var det ikke tvil om hvem som skulle vinne kampen. Alta dominerte, skapte sjanser og fikk mål. Andreas Pettersen scoret det første målet, mens Thomas Andersen sørget for de to neste målene og fastsatte sluttresultatet til 0-3. Alta var best, og Hammerfest klarte ikke å følge opp spillet fra 1. omgang. Årsaken kan være at Tor Kristian Nilsen ble utvist etter 60 minutt, etter at han fikk to gule kort på Breidablikk stadion.

--Vi var fullt fokusert på å slå Hammerfest. Vi får en velfortjent seier, sa Altas keeper Said Andre Nordnes til Radio Alta like etter kampen.