AUF vil ha elevhjem i Honningsvåg
Honningsvåg, Nordkapp kommune. (Arkivfoto)

AUF vil ha elevhjem i Honningsvåg

AUFere flyttet til Honningsvåg og går på skole, men savner elevhjem.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.09.2024 17:30

Ariana Olsen, organisatorisk nestleder i Finnmark AUF, synes det er rart at det ikke er elevhjem i Nordkapp. Dette burde vært på plass for lenge siden, ifølge AUF-nestlederen. 

Olsen forteller at Finnmark AUF mener prinsipielt at alle videregående skolene med borteboende grunnlag, bør ha elevhjem. AUF i Finnmark kommer til å ta saken opp i partiet. 

Olsen mener det er mange grunner til at det er bra med elevhjem, blant annet en sosial arena for elevene og en trygghet i hverdagen. 

Ella Bjønness Jonassen, lokallagsleder i Gamvik AUF, er en av dem som har flyttet til Honningsvåg og er elev ved Nordkapp videregående skole. Hun mener det er en stor overgang å flytte hjemmefra i så ung alder. 

--Mange steder i Finnmark tilbyr hybelbygg eller elevhjem, men Nordkapp videregående skole har kun vertsfamilieordninger. Selv om vertsfamilier kan være en god løsning for noen, er det ikke alltid ideelt. Mange av oss ønsker mer selvstendighet, samtidig som foreldrene vil vite at vi er i trygge omgivelser. Et hybelbygg eller et elevhjem ville gi oss nettopp denne balansen, frihet under oppsyn. Det har Ella Bjønness Jonassen skrevet i et leserinnlegg

--Som 15-åring er det ikke alltid lett å håndtere økonomi eller det ansvaret som følger med å bo alene, ifølge leserinnlegget til Johansen. 

Ariana Olsen mener Finnmark fylkeskommune må prioritere ungdommer i Finnmark, og elevhjem er en prioritering fylkeskommunen må gjøre. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS