Alta IF var best, og slo Drøbak/Frogn 3-1 på Alta Idrettspark.

1-1 45’ Jan Egil Brekke
2-1 50’ Jan Egil Brekke
3-1 53’ Jan Egil Brekke, straffespark.

Alta best, men…
Det var Alta som var best i 1. omgang. Hjemmelaget skapte mange sjanser, fikk mange cornere, men slet med uttellingen. Derfor var det sjokkerende for mange på Alta Idrettspark da Even Ødegård sørget for ledelse til Drøbak/Frogn. Etter ledermålet kom gjestene mer med i kampen, og skapte noen få farlige sjanser. Det var Jan Egil Brekke som sørget for balanse i regnskapet med sin utligning sekunder før dommeren blåste av til pause. Brekke fikk et innlegg fra venstre flanke som han satte i målet. 1-1 var ikke et rettferdig pauseresultat. Alta var det beste laget på Alta Idrettspark.

Brekke avgjør
Jan Egil Brekke begynte 2. omgangen som han sluttet den første omgangen. Etter 50 minutt skjøt han Alta i ledelsen. Kun tre minutt etterpå fikk Alta straffespark etter at Andreas Pettersen ble holdt i feltet. Jan Egil Brekke satte straffesparket i målet, og sørget for hjemmeseier.

Det var en jevn omgang med mange dueller og hardt spill. Ettersom Jan Egil Brekke scoret to mål tidlig i omgangen, kontrollerte Alta-laget kampen og sikret seg sesongens første hjemmeseier i 2. divisjon, avdeling 4.

Mo IL er neste
Den neste oppgaven for Alta IF i 2. divisjon er mot Mo IL, søndag 13. mai. Kampen skal spilles på Moheia kunstgress.