Scandic klager på områdeplanen for Nordkapp-halvøya
Kommunestyret 29. juni 2023, møtet som vedtok områdeplanen for Nordkapp-halvøya.

Scandic klager på områdeplanen for Nordkapp-halvøya

Scandic Hotels AS og Rica Eiendom Holding AS har klaget på vedtaket som ble fattet 29. juni 2023.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.07.2023 11:00
Sist oppdatert : 19.07.2023 11:27

Scandic Hotels AS og Rica Eiendom Holding AS har send en klage til Nordkapp kommune etter at kommunestyret vedtok områdeplanen for Nordkapp-halvøya den 29. juni. 

Rica og Scandic viser til at kunngjøringen av vedtaket består av utdaterte planbestemmelser, plankart og planbeskrivelse, ettersom de omfattende endringsforslagene som ble presentert i planutvalgsmøtet 19. juni 2023 og senere vedtatt i kommunestyremøtet 29. juni 2023, ikke er inntatt. Ettersom de kunngjorte dokumentene ikke reflekterer det som ble vedtatt, er det ikke mulig for Scandic og Rica å inngi en presis og utfyllende klage. Det er derfor aktuelt å komme med suppleringer til klagen når oppdaterte dokumenter er kunngjort, har Scandic og Rica skrevet i brevet til kommunen. 

--Overordnet påpeker vi at Rica og Scandic klager på både saksbehandlingsfeil og materielle feil i form av strid med plan- og bygningsloven. Vi viser til selskapenes allerede fremsatte merknader til områdeplanen i innspillet til offentlig ettersyn til Nordkapp kommune 13. april 2023, som vi ikke kan se at har blitt utredet eller løst i den vedtatte planen. Samtlige merknader opprettholdes, ifølge brevet. 

For øvrig viser Scandic og Rica til at det er inntatt en rekke materielle endringer i den områdeplanen som ble vedtatt, sammenlignet med det planforslaget som var ute på offentlig ettersyn.

--Ettersom endringene ikke var innarbeidet i saksdokumentene til kommunestyremøtet 29. juni 2023, kan ikke alle kommunestyrets medlemmer ha vært fullt klar over innholdet i planen de vedtok. De vedtatte endringene som er listet opp i vedtaket fra kommunestyret er på nesten tre sider, og vil medføre endringer i planbestemmelsene, planbeskrivelsen og plankartet. Dette er ikke nærmere kommentert eller utredet, og berørte aktører har ikke blitt gitt adgang til å komme med innspill gjennom ny offentlig høringsrunde. Rica og Scandic gjør gjeldende at dette utgjør en ytterligere saksbehandlingsfeil, som gjør vedtaket ugyldig. Det har Asle Prestegard i Scandic Hotels AS og Ronny Wilhelmsen i Rica Eiendom Holding AS skrevet i brevet til Nordkapp kommune. 

Les hele brevet sendt til Nordkapp kommune

Kommunestyremøte 
Trudy Engen (SV), ordfører i Nordkapp, sier til Radio Nordkapp, at klagen kan bli behandlet på et ekstraordinært kommunestyremøte på tampen av denne valgperioden. 

Nordkapp kommune områdetplanen for Nordkapphalvøya dokumenter som følger saken






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS