Vurderer å påklage vedtaket dersom kommunen innvilger dispensasjon
Grieg Seafood Finnmark skal lage visningssenter i Honningsvåg., men møter motbør fra Troms og Finnmark fylkeskommune. (Illustrasjonsfoto)

Vurderer å påklage vedtaket dersom kommunen innvilger dispensasjon

Troms og Finnmark fylkeskommune ønsker ikke at Nordkapp kommune skal gi dispensasjon til visningssenter i Honningsvåg sentrum.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.09.2023 11:00

Troms og Finnmark fylkeskommune er fortsatt negativ til et nytt visningssenter i Honningsvåg sentrum på tomta der mellageret er. 

Det er søkt om dispensasjon fra plankrav for å etablere et visningssenter for havbruk i Honningsvåg. 

--Troms og Finnmark fylkeskommune har vurdert søknaden opp mot gjeldende plan, og mener at planens bestemmelser blir vesentlig tilsidesatt ved gjennomføring av tiltaket. Plan- og bygningslovens §19-2 sier at en dispensasjon ikke kan gis dersom hensynene bak bestemmelsen det dispenseres fra, hensynene i lovens formålsbestemmelse eller nasjonale eller regionale interesser, blir vesentlig tilsidesatt. Fordelene ved å gi dispensasjon skal være klart større enn ulempene, På bakgrunn av dette tilråder vi Nordkapp kommune å avslå søknad om dispensasjon fra § 3-1 i planbestemmelsene for områderegulering av Honningsvåg sentrum. Vi ber samtidig om å bli tilsendt vedtaket når det foreligger. Det står det skrevet i en del av brevet fra Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Fylkeskommunen har skrevet i brevet at hvis kommunen likevel velger å innvilge dispensasjon, vil fylkeskommunen vurdere å påklage vedtaket. 

Det er Grieg Seafood Finnmark som jobber med å etablere Ocean Stories visningssenter i Honningsvåg sentrum. 

Allerede i vinter ble det gjennom Radio Nordkapp kjent at fylkeskommunen ønsker å beholde mellageret i Honningsvåg sentrum. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS