10 000 besøkende til Knivskjellodden
Vivi Skogvold Samuelsen og Oddbjørn Samuelsen, to av personene fra lokalsamfunnet som har vært på tur til Knivskjellodden. (Illustrasjonsfoto)

10 000 besøkende til Knivskjellodden

I 2023 ble det målt hvor mange som besøker Knivskjellodden.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.11.2023 09:43
Sist oppdatert : 23.11.2023 09:45

I år har i underkant av 10 000 mennesker besøkt Knivskjellodden. 

I Nordkapp-samfunnet har det i mange år vært uformelle og formelle diskusjoner om hvor mange som besøker Knivskjellodden. Etter anonymiserte målinger gjort sommeren 2023, kan Visit Nordkapp slå fast at 10 000 mennesker besøker Knivskjellodden. 

I perioden mai til oktober var det 9 292 personer på Knivskjellodden. 13. august var dagen med flest besøkende med 203. De besøkende er først og fremst fra Europa, kun et lite antall fra Norge, Finnmark og lokalsamfunnet. Tallet har Visit Nordkapp kommet fram til gjennom bruk av kamera, telling og vært tilstede fysisk slik at besøkende ble intervjuet. 

Reiselivssjef Martin Hansen forteller at Knivskjellodden er viktig for hele nasjonen. Sammen med Miljødirektoratet, Nordkapp kommune og lokale aktører, har den omfattende undersøkelsen blitt gjennomført. På sikt er ønsket at Knivskjellodden skal bli en nasjonal turiststi. 

Maksim Zakharov har gjennomført 145 intervju med gjester som har fortalt om sine opplevelser. Gjester gir inntrykk av vellykkede besøk, og mange av dem har drømt om en tur til Knivskjellodden. De besøkende har i intervjuene etterlyst mer informasjon, selv om de er svært tilfredse med turen. Turistene stilte velvillig opp til intervjuene. 

Tallene viser at 4 000 personer kom til destinasjonen på grunn av Knivskjellodden. 2 000 mennesker overnattet i området og 800 av disse overnattet i telt. 

Reiselivssjefen vil ikke svare på om naturen tåler mange tusen besøkende til Knivskjellodden. Han mener det oppstår en del problemstillinger som må løses, blant annet sanitære forhold. 

Martin Hansen har ikke et godt svar på hvorfor få nordmenn besøker Knivskjellodden. Han mener vi har en jobb å gjøre med fortellinger om hvor fantastisk det er ytterst ute i Europa, så langt man kommer på kontinentet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS