Hansen skjønner at helikopterturer skaper støy i lokalsamfunnet
Helikopter med turister er et tilbud på Magerøya. (Illustrasjonsfoto)

Hansen skjønner at helikopterturer skaper støy i lokalsamfunnet

Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, forteller at Scandic arrangerer ikke helikopterturer.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.05.2024 09:15
Sist oppdatert : 29.05.2024 09:22

Helikopter kan lande på Nordkapp-platået, men alle tillatelsene må være på plass. 

--Vi arrangerer ikke helikopterturer, men mottar bestillinger fra eksterne aktører som cruiserederi, cruiseagenter eller andre. Det er opp til arrangøren å sørge for at nødvendige tillatelser er i orden, sier Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, til Radio Nordkapp. 

Hansen forteller at på den første datoen i år var det planlagt landing på parkeringsplassen på Nordkapp, som ikke er utmark. Han forteller at så vidt de har forstått det, så er det å lande på parkeringsplassen innenfor, men kan ikke lande utenfor parkeringsplassen. For videre landinger senere i sesongen når det begynner å bli mange biler, skal arrangørene søke Nordkapp kommune om tillatelse. 

Hansen skjønner at helikopterturer til Nordkapp skaper støy i Nordkapp-samfunnet, men så lenge det som blir gjort er lovlig er man innenfor. 

Gjester med helikopter er ikke en stor eller viktig gruppe for Scandic, selv om det er en del turister som benytter seg av tilbud med å se Magerøya, inkludert Nordkapp-platået fra lufta. 

Visit Nordkapp har ment at helikopterturer gir utfordringer, blant annet støy. Tidligere reiselivssjef, Martin Hansen, mener lokale myndigheter kan regulere trafikken gjennom virkemiddel i den kommunale verktøykassa.

Scandics del av saken er utvidet skjenking, ifølge Hans Paul Hansen. 

--Det kunne vært noen som kom i bil eller buss som skulle komme veldig tidlig, så søker vi om tidligere skjenking til dem. Det kan være på enkelte datoer eller over en periode. Det er ikke vi som arrangerer turene, sier Hansen. 

Hansen synes det er naturlig å tilby alkoholholdig drikke til gjester, selv om det er tidlig på formiddagen. 

--Hvis du skal fly fra Alta, får du øl fra tidlig om morgenen. Det sier Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS