Ordføreren til Oslo for å forsvare cruisetrafikken til Nordkapp
Cruiseskip i Honningsvåg havn, et vanlig syn om sommeren i Honningsvåg. (Illustrasjonsfoto)

Ordføreren til Oslo for å forsvare cruisetrafikken til Nordkapp

Nordkapp-ordføreren på tur til hovedstaden til et viktig møte for Nordkapp som destinasjon.
Cruiseskip
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.05.2024 13:30

Jan Morten Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, skal fredag ha møte med Nærings- og fiskeridepartementet i Oslo om lovforslaget om krav til lønns- og arbeidsvilkår om bord på utenlandske skip i norske farvann. 

Lovforslaget innebærer blant annet at skip som er mer enn 50 prosent i norske farvann, medfører krav om norske lønns- og arbeidsvilkår. Dette kan få stor negativ konsekvens for Nordkapp som cruisedestinasjon. 

Nordkapp-ordføreren vil på møtet i Oslo beskrive situasjonen og hva cruiseanløpene betyr for Nordkapp kommune. 

--Det er gjort et anslag på at ringvirkningene av cruise i 2023 var 225 millioner kroner av den aktiviteten som skjer på land. I et tiårsperspektiv er dette 2,3 milliarder kroner. Som en konsekvens av lovforslaget frykter vi en vesentlig reduksjon i Nord-Norge, og det vil slå hardt ut for Nordkapp som destinasjon. Det sier ordfører Jan Morten Hansen til Radio Nordkapp. 

Hansen forteller at de aller fleste av cruisene som besøker Nordkapp er 80 prosent i norske farvann, noe som betyr at et krav på 50 prosent vil slå negativt ut. 

Nordkapp-ordføreren håper kommunestyret vedtar en høringsuttalelse 12. juni, datoen for høringsfristen for lovforslaget. 

Hansen forteller at han er for gode lønns- og arbeidsvilkår i Norge, men mener internasjonal skipsfart skal reguleres internasjonalt. 

Forslag til lov om norske lønns- og arbeidsvilkår på skip i norske farvann og på norsk sokkel, på regjeringen.no. Forslaget ble fremmet 1. mai. Høringsfristen er satt til 12. juni. 

 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS