Kommunestyret får orientering om helikopter til Nordkapp
Nordkapp kommunestyre, møtet i mai 2024.

Kommunestyret får orientering om helikopter til Nordkapp

Avslag fra Nordkapp kommune til Helitrans.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.06.2024 05:30
Sist oppdatert : 06.06.2024 09:38

I kommunestyremøtet 12. juni har kommunedirektør Idar Jensen en referatsak om dispensasjon etter motorferdselloven; landing med helikopter på Nordkapp-platået. 

Nordkapp kommune har mottatt flere søknader dispensasjon etter Motorferdselloven §6 til landing med luftfartøy i utmark, ifølge saksfremlegget. 

Det er Helitrans som har søkt Nordkapp kommune om dispensasjon fra motorferdselloven for landing med helikopter på Nordkapp-platået. 

Det er ifølge Naturbase.no registrert rødlistede arter i området det søkes landingstillatelse for, mest fugler. Flere fugler av «stor nasjonal interesse» eller «særlig stor nasjonal interesse» er observert på Nordkappfjellet, ifølge kommunens vurdering. 

Kommunens konklusjon er at søknad om landing med helikopter rett øst for trafikkanlegg på Nordkapp-platået avslås administrativt med henvisning til at søknaden faller utenfor formål det kan søkes dispensasjon til. Søker informeres om at landing på parkeringsplass eller veganlegg ikke krever søknad etter motorferdselloven, men kan avklares med pågjeldende eier eller bruker av eiendom som ønskes benyttet til landing. 

Kommunedirektøren anbefaler for kommunestyret at saken tas til orientering. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS