Lebesby kommune bruker Kobo
Kjøllefjord, Lebesby kommune. (Arkivfoto)

Lebesby kommune bruker Kobo

Et verktøy Lebesby kommune benytter kan vinne Digitaliseringsprisen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.06.2024 09:00

Kommunene Alta, Lebesby og Sør-Varanger har nylig begynt å bruke Kobo for å lette prosessen med å søke, tildele og administrere kommunale boliger. Nå kan den digitale gratisløsningen til Husbanken få Digitaliseringsprisen.

--Gjennom samarbeid med KS og pilotkommuner har Husbanken utviklet en tjeneste som gir gevinster for innbyggerne, kommunene og staten. Den forbedrer bostedforvaltning, øker treffsikkerheten på virkemiddel og sikrer bedre kvalitet i arbeidet. Dette bidrar til en mer effektiv offentlig sektor og en enklere hverdag for brukerne, og viser nyskaping, verdiskaping og bærekraft i praksis, lyder rosen fra juryleder Olav Skarsbø.

Prisen deles ut av Digitaliseringsdirektoratet, og vinneren stemmes fram av deltakerne på Digitaliseringskonferansen 2024, som arrangeres i Oslo 18. og 19. juni.

--For å kunne gi innbyggerne et bedre tilbud med egnede kommunalt disponerte utleieboliger, har vi jobbet mye for å få til et godt samarbeid på tvers av stat og kommune. Å bli nominert til prisen er et bevis på at vi har klart til å skape de gode digitale løsningene som vi ønsket. Det er selvfølgelig veldig stas, sier Per Olaf Skogshagen, kontordirektør i Husbanken, i en pressemelding. 

I Finnmark er Kobo allerede i bruk i tre kommuner: Alta, Lebesby og Sør-Varanger. Skogshagen håper flere kommuner i fylket vil begynne å bruke gratisløsningen på sikt.

100 kommuner har tatt i bruk tjenesten 
Så langt har mer enn 100 kommuner tatt i bruk den kostnadsfrie tjenesten, og flere vil det nok bli.

--I fremtiden vil både stat og kommune kunne få et bedre datagrunnlag om brukerne, boligene og bruk av boliger og tjenester. Det ligger et stort potensial i videreutvikling av tjenesten, både knyttet til databruk og i andre utviklingsmuligheter som for eksempel at vi kan tilrettelegge for samhandling på tvers av sektorer. Dette kan være til nytte både for stat, kommunen og innbygger, sier Per Olaf Skogshagen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS