Tips til de beste lydbøkene i sommer
Tips til de beste lydbøkene i sommer

Tips til de beste lydbøkene i sommer

Riks
Publisert : 04.06.2024 10:34
Sist oppdatert : 13.06.2024 10:36

Se for deg at du ligger på det nyklipte gresset, det er glade barn som leker ved strandkanten, du hører en ungdomsgjeng som bytter på å vise frem sine stup ut i havet og du har den iskalde favorittdrikken din klar på picnicteppet ved siden av deg. Det er en perfekt sommerdag og du har tatt turen ned til nærmeste strand for å slappe av, få litt sol på kroppen og ta livet med ro før du skal grille med dine favorittmennesker i kveld. Det eneste som mangler er noe å ha på øret, men du er ikke i humør for å høre på musikk, så du tar frem øreproppene og er ute etter en god lydbok.

I sommer er det en rekke fantastiske lydbøker vi anbefaler at du hører på, så vi har samlet sammen noen av våre topp valg for at du skal ha de beste bøkene på øret denne sommeren.

 

En sommer med gode historier på øret

Det er virkelig ikke noe som slår følelsen av å ha solen som varmer opp kroppen, enten du ligger på stranden, er på hyttetur eller sitter på favorittkafeen i byen, samtidig som du har en fantastisk lydbok på ørene. Dette er den ultimate formen for avslapping i sommer, og et fint avbrekk fra de mange timene en gjerne tilbringer foran skjermen. Det er nettopp det som er fantastisk med lydbøker, du kan høre på de samtidig som du gjør noe annet, eller mens du gjør absolutt ingenting.

 

Med flere gode lydbok apper tilgjengelig, er det heller ikke noe problem å finne den appen som passer best for deg. For å finne din favoritt, kan vi anbefale å ta turen innom lydbok.com hvor du har muligheten til å sammenligne ulike lydboktjenester i Norge. Denne siden sammenligner både priser, brukervennligheten på tjenesten og selvsagt også utvalget av bøker, så du kan velge den tjenesten som passer best for deg og dine behov.


 

Finn din perfekte lydbok i sommer

Når du skal velge hvilken app som fungerer best for deg, er det flere ulike ting du bør se etter for å sørge for at du tar riktig valg. Det samme gjelder når du skal velge en lydbok å høre på. Det er nemlig ikke bare selve boken eller historien som er viktig å tenke på, for de fleste vil blant annet stemmen som leser boken spille en stor rolle i hvordan selve lydboken oppleves. To ulike lesere kan spille inn boken som lydbok, og ha to helt ulike resultater. For å finne en stemme som du liker, kan det være en god ide å høre på eksempler, noe du kan gjøre i flere lydboktjenester, da vil du høre både stemmen, hvor raskt de leser og dermed kunne avgjøre om det er personen for deg.

 

Avhengig av i hvilken setting du skal høre på en lydbok, kan det også være en god ide å tenke på lengden på boken du velger. På lengre turer, for eksempel en biltur, eller en hyttetur med begrenset tilgang til nett, vil mange foretrekke å gå for en lenger bok, mens om du er ute etter noe enkelt mens du er på kafe-besøk, skal på en kortere togtur eller til og fra butikken, vil en kortere bok ofte være å foretrekke.

 

Populære lydbøker akkurat nå

Det er alltid spennende å se hvilke lydbøker som lesere tar til seg hver sommer, og hvilke som ikke ser ut til å bli en like stor hit. I år, som alle andre år, er det en god blanding av ulike bøker med ulike sjangre som viser seg å være de aller mest populære, og som vi tror mange kommer til å ha på øret i løpet av sommermånedene. Mens noen av bøkene er splitter nye, er det også flere av de mest populære lydbøkene nå, titler som er noen måneder gamle og til og med fra fjoråret.

Vi har sett nærmere på noen av de mest populære titlene akkurat nå.

 

Skråpånatta – Lars Mytting

Den tredje boken i denne romanserien som har blitt tatt imot med åpne armer over hele landet. De to forrige bøkene, Søsterklokkene og Hekneveven var også enormt populære når de ble utgitt. I serien følger du menneskene på gården Hekne som befinner seg i Gudbrandsdalen i flere generasjoner. I bøkene fortelles det om alt fra kjærlighet og krig til død, fred og fremtidstro. Dette er den tredje og siste boken i serien.

 

Tolv Utemte Hester – Anne Holt

Anne Holt imponerer nok en gang med denne tittelen som vant Rivertonprisen i fjor. Dette er det perfekte valget for de som ønsker seg en god krimlydbok å høre på i sommer, og er en kompleks krimhistorie med flere sidespor. Sakte men sikkert føres sporene sammen, samtidig som spenningen holder seg på topp helt til siste liten.

 

Bryllup på øya – Jenny Colgan

Sommeren ville ikke vært komplett uten litt lett underholdning, og da passer denne lydboken helt perfekt! Den skotske forfatteren tar deg med til den forblåste øya Mure, hvor historien handler om Flora MacKenzie som driver et hotell og bryllupet hennes er like rundt hjørnet. Det viser seg derimot fort at ikke alt vil gå etter planen. Rike Olivia skal nemlig også gifte seg på samme øy, og arrangerer et ekstravagant bryllup som setter Flora i skyggen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS