Nær 50 Finnmark-bedrifter stiftet i ekspressfart
Flere selskap stiftet i Finnmark raskt, på grunn av et nytt digitaliseringsprosjekt. (Illustrasjonsfoto)

Nær 50 Finnmark-bedrifter stiftet i ekspressfart

Løsningen næringsliv i Finnmark har benyttet, er nominert til Digitaliseringsprisen 2024.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.06.2024 12:00

Takket være et fremsynt digitaliseringsprosjekt har Finnmark-gründere den siste tiden stiftet 46 bedrifter i ekspresstempo. Nå er løsningen til Brønnøysundregistrene én av tre finalister til Digitaliseringsprisen 2024.

--Digital selskapsetablering gjør det enklere og raskere å starte nye aksjeselskap og enkeltpersonforetak. Tjenesten bidrar til bærekraft, innovasjon og verdiskaping, og viser hvordan samarbeid mellom offentlig og privat sektor kan skape effektive og brukervennlige digitale tjenester, lyder rosen fra juryleder Olav Skarsbø i en pressemelding. 

Prisen deles ut av Digitaliseringsdirektoratet, og vinneren stemmes fram av deltakerne på Digitaliseringskonferansen 2024, som arrangeres i Oslo 18. og 19. juni.

--At «Digital selskapsetablering» blir nominert til Digitaliseringsprisen er inspirerende for oss. Tjenesten vår føyer seg dermed inn i rekken av gode, innovative og nyskapende prosjekter som har fått den æren, og det er vi veldig stolte av, sier prosjekteier Lise Dahl Karlsen, som er direktør for registerforvaltning i Brønnøysundregistrene.

Siden tjenesten ble lansert i november i fjor, har den blitt brukt til å stifte 46 aksjeselskap og enkeltmannsforetak i Finnmark. Hver av disse nye bedriftene har blitt etablert i løpet av en håndfull dager. Tidligere har det tatt om lag en måned å stifte selskap.

--Nå håper vi at flere gründere i Finnmark vil bruke Digital selskapsetablering når de skal stifte bedrift, sier Karlsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS