Slik velger du riktig vin til grillmat
Slik velger du riktig vin til grillmat

Slik velger du riktig vin til grillmat

Riks
Publisert : 11.06.2024 10:27
Sist oppdatert : 20.06.2024 10:29

Stadig flere av oss velger nå til dags å nyte et godt glass vin når vi skal kose oss med grillmat. Det kan by på virkelig deilige smaksopplevelser, og heve nivået på ethvert måltid som du tryller frem på grillen.

Hos Wineandbarrels byr vi på et stort utvalg av vintilbehør og vinmøbler fra ledende merker. Blant annet har vi mange elegante og praktiske vinstativer på menyen. Takket være vår inngående kunnskap om vin, gir vi deg i denne artikkelen noen nyttige tips som hjelper deg å velge riktig vin til grillmat. Vi håper de vil være til nytte neste gang du skal kose deg med grilling.

 

En deilig rødvin blir aldri feil til biff og burgere

En skikkelig god burger er en veletablert favoritt på norske griller. Når du varter opp med en burger, kan du få en deilig smaksopplevelse ved å servere en god, fyldig rødvin til. Vi vil anbefale en robust argentinsk Malbec, helst fra Mendoza-regionen. Den vil også egne seg særs godt dersom du liker å drysse litt blåskimmelost på burgeren før servering.

Når det gjelder vin til biff, er det jo svært utbredt å satse på en tung rødvin. Men hva med å prøve noe litt lettere når det er grillsesong? En Pinot Noir kan utfylle en grillet biff på en meget spennende måte, særlig dersom du serverer den med en lett og smakfull salat som tilbehør. Da får du en mer sommerlig smaksopplevelse enn dersom du kjører et tyngre alternativ i glasset.

En Pinot Noir eller en Syrah kan også egne seg dersom du bruker en marinade med sterkt krydder og mye hvitløk når du tilbereder storfe for grilling. Disse lettere druene vil ikke kollidere med kraftige smaksopplevelser, men derimot utfylle dem på en fiffig måte.

 

Hva med en lett hvitvin eller bobler til svinekjøtt?

Svært mange norske grillmestere foretrekker svinekjøtt. Det foreligger et utall av muligheter her, fra ribbe og koteletter til grillbein og spyd med biter av svinefilet, foruten en hel verden av forskjellige pølser. Et stort utvalg av ulike marinader og krydderblandinger gjør svin til en utrolig allsidig type kjøtt for grilling.

 

Når det gjelder valg av vin til denne typen grillmat, kan det være spennende å satse på forskjellige friske og lette hvitviner. En skarp og tørr riesling kan være akkurat det som trengs for å gi det saftige svinekjøttet en syrlig og fruktig kontrast. Også chardonnay er et populært valg.

Mange har også fått øynene opp for det faktum at musserende vin, sånn som champagne og cava, egner seg svært godt til svin. Dette gjelder i særlig grad for retter med mye fett, sånn som ribbe. Den muserende vinens syrlighet, kombinert med de forfriskende boblene, gjør den i stand til å gi tungt svinekjøtt fra grillen vinger.

 

Stadig flere legger sjømat på grillen

Sjømat av ulike typer er å finne på stadig flere norske griller. Skalldyr er et populært valg, mens laks jo er et veletablert grill-favoritt land og strand rundt. Det samme gjelder fersk tunfisk.

Her i vår del av landet har vi jo tilgang til mange typer fersk sjømat i ypperste kvalitet. Hva med å legge hjemmelagde fiskekaker av hyse på grillen, eller kanskje en deilig fersk røye eller ørret?

Ulike typer vin passer med forskjellige vinsorter. En utbredt oppfatning er at hvit fisk passer til hvitvin og at fisk med rødt kjøtt, sånn som laks, passer best med rødvin. Slik trenger det slettes ikke å være. En frisk og lett rødvin gjør seg nemlig svært så godt sammen med blant annet torsk. Rosevin kan med stor suksess drikkes til de fleste typer sjømat som passer til grilling.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS