Håper Nordkapp-ordføreren skaper oppmerksomhet rundt friluftsliv
Natt i Skipsfjorden. (Illustrasjonsfoto)

Håper Nordkapp-ordføreren skaper oppmerksomhet rundt friluftsliv

Nordkapp-ordføreren blir bedt om å skape oppmerksomhet om Friluftslivets år.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.06.2024 13:30

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) håper Nordkapp-ordfører Jan Morten Hansen (Ap) og de andre ordførerne skaper oppmerksomhet rundt friluftsliv som en positiv fritidsaktivitet i Friluftslivets år, og sette friluftsliv på dagsorden i kommunene. 

I 2025 blir det et nytt Friluftslivets år! I løpet av året vil det bli gjennomført en rekke friluftslivsaktiviteter og arrangementer over hele landet. 

--Jeg mener dette gir kommunene en god mulighet til å gi friluftslivet lokalt et solid løft. Økt aktivitet i friluftsliv har mange fordeler. Det kan gi bedre livskvalitet for mange, blant annet fordi friluftsliv fremmer både fysisk og psykisk helse. Det har klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen skrevet i et brev til Nordkapp kommune. 

Regjeringen ønsker at hele befolkningen skal kunne delta aktivt i friluftsliv gjennom året, og at alle skal kunne finne arrangementer og aktiviteter som de har lyst til å delta på. Året skal særlig inspirere flest mulig til å oppleve naturen nær der de bor. Friluftslivets år skal vise at friluftsliv er for alle, og at friluftsliv også kan utøves i naturområdene i nærmiljøet. På den måten får vi alle med, og terskelen for å utøve friluftsliv blir lav. Dette er positivt for den enkelte og for folkehelsen, ifølge klima- og miljøministeren. 

Norsk Friluftsliv er prosjekteier, og har ansvaret for planlegging og gjennomføring av året. Regjeringen støtter opp om året, og har satt av midler til både friluftslivsaktivitet og til Norsk Friluftsliv sitt arbeid med planlegging av Friluftslivets år.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS