Over 5 000 tonn solgt i Finnmark
Fylkesordfører Hans-Jacob Bønå. (Foto: Karoline Almås Sørensen/FFK)

Over 5 000 tonn solgt i Finnmark

Verdien for Finnmark utgjør om lag 1,5 milliarder kroner.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.07.2024 11:00

Nærings- og fiskeridepartementet har avsluttet auksjonen av nye tillatelser til oppdrett av laks, ørret og regnbueørret.

Til sammen 21 000 tonn MTB er solgt i år. Av dette utgjør tillatelsene i Finnmark 5 264 tonn.

MTB er en forkortelse for maks tillatt biomasse.

Verdien av finnmarkstillatelsene utgjør cirka 1,5 milliarder kroner. Det betyr store inntekter både for Finnmark fylke og finnmarkskommunene.

Sterkere posisjon for Finnmark
--Dette er en utvikling som Finnmark fylkeskommune ønsker velkommen. Det indikerer at Finnmark fylke som akvakulturregion får en stadig sterkere posisjon nasjonalt og i den globale akvakulturindustrien, sier fylkesordfører Hans-Jacob Bønå (H) i en pressemelding. 

Fylkesordføreren viser til at økningen er et resultat av kommunenes satsing på næringen, samt god og målrettet kommunal planlegging.

--Inntektene fra auksjonene tilbakeføres til der verdiene produseres, og gir kommunene muligheter og handlingsrom til å styrke sin attraktivitet i form av gode velferdstjenester og arbeid med samfunnsutvikling og næring, sier Bønå.

Fylkeskommunen oppmuntrer kommunene til videre satsing innenfor akvakultur- og fiskeriområdet, og kommer til å støtte kommunenes arbeid med arealplanlegging og næringsutvikling framover.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS