Oppdatert regnestykke: Nordkapp kommune kan forvente 29,7 millioner kroner fra auksjonen
Det er Grieg Seafood Finnmark som har anlegg i Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Oppdatert regnestykke: Nordkapp kommune kan forvente 29,7 millioner kroner fra auksjonen

Radio Nordkapp har fått hjelp til å regne ut hva Nordkapp kommune får fra Havbruksfondet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.07.2024 16:00
Sist oppdatert : 02.07.2024 23:29

Nærings- og fiskeridepartementet har avsluttet auksjonen av nye tillatelser til oppdrett av laks, ørret og regnbueørret. Nordkapp kommune kan forvente en utbetaling på cirka 29,7 millioner kroner fra auksjonen. 

Regnestykket har blitt oppdatert av Gunnar Davidsson, avdelingsleder ressursforvaltning i Troms fylkeskommune Det er han som har hjulpet Radio Nordkapp med regnestykket for kommende utbetaling fra Havbruksfondet. 

I 2022 fikk Nordkapp kommune vel 20 millioner kroner.

Til sammen 21 000 tonn MTB er solgt i år. Av dette utgjør tillatelsene i Finnmark 5 264 tonn.

MTB er en forkortelse for maksimalt tillatt biomasse. 1 tonn MTB i økt produksjonskapasitet, vil bety en økning i produksjon på om lag 1,4-1,5 tonn rund laks i året.

Utbetalingene til kommunene fra auksjonen, er et resultat av kommunenes satsing på næringen, da tildeling fra Havbruksfondet henger sammen med MTB på tildelte lokaliteter i kommunen. Nordkapp kommune har seks lokaliteter for oppdrett av laks og ørret i sjø, en færre enn for to år siden da lokaliteten Misjona ble lagt ned i 2022.  Det er Grieg Seafood Finnmark AS som driver alle lokalitetene i kommunen som til sammen utgjør om lag 28.000 tonn MTB. Den teoretiske maksimalproduksjonen på disse lokalitetene er om lag 38 tusen tonn i året. I realiteten er den nok lavere, da enkelte lokaliteter ligger brakk i perioder.

Les også: Over 5 000 tonn solgt i Finnmark






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS