Forum for natur og friluftsliv Finnmark klager på løyvevedtaket
Nordkapp kommunestyre i mai 2024, et møte der kommunestyre innvilget løyve til Scandic.

Forum for natur og friluftsliv Finnmark klager på løyvevedtaket

Forum for natur og friluftsliv Finnmark er et samarbeidsnettverk for natur- og friluftsorganisasjonene i regionen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.07.2024 21:30

Forum for natur og friluftsliv Finnmark, klager på vedtak som gir Scandic løyve til å innkreve adkomstavgift til Nordkapp-platået. 

--Vi mener at store deler av Scandic sine opplistede utgifter ikke er til fordel for friluftsfolk jmf. utgiftsgrunnlaget fra Scandic. Og at dersom adkomstavgiften beregnes ut fra dette grunnlaget vil det ikke være i tråd med Lov om friluftslivet (friluftsloven) § 14. (Avgift for adgang til friluftsområde. Det har Forum for natur og friluftsliv Finnmark skrevet i brevet til Statsforvalteren og Nordkapp kommune. 

Forum for natur og friluftsliv Finnmark, registrerer at Nordkapp kommune i saksbehandlingen ikke har lagt Statsforvalterens veiledning til grunn, Organisasjonen savner en selvstendig kommunal vurdering av sakens sider i henhold til kommuneloven. 

--Vi mener saken ikke er godt nok utredet for å kunne fatte vedtak, ifølge brevet. 

--Vi savner også en vurdering av hvilke konsekvenser dette tiltaket vil ha for friluftslivsområdet og naturfredningen som gjelder på Nordkapp-platået. Friluftslivorganisasjoner har ikke hatt anledning til å uttale seg om saken før politisk behandling, har Forum for natur og friluftsliv Finnmark skrevet i brevet til Statsforvalteren og kommunen. 

Forum for natur og friluftsliv Finnmark er et samarbeidsnettverk for natur- og friluftsorganisasjonene i regionen. Målet er å ivareta natur- og friluftsinteressene i gamle Finnmark ved å styrke og fremme organisasjonenes arbeid, være en møteplass for samarbeid og en arena for kompetansebygging for natur- og friluftsorganisasjonene med sitt virke i regionen, har organisasjonen skrevet på sitt nettsted. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS