Bør innbyggerne gi råd til politikere om bruk av havbruksmidler?
Det er Nordkapp kommunestyre som bestemmer hvordan kommunen skal forvalte midlene fra Havbruksfondet. (Illustrasjonsfoto, kommunestyremøtet i juni 2024)

Bør innbyggerne gi råd til politikere om bruk av havbruksmidler?

Høyres Asbjørn Jensen mener midlene fra Havbruksfondet er uventende og store midler til Nordkapp kommune.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.07.2024 16:00

Asbjørn Jensen, varamedlem til Nordkapp kommunestyre for Høyre, har stilt et spørsmål på Facebook.com: -Kanskje innbyggerne bør gi råd til politikerne og kommunen om hvordan disse uventede midlene bør brukes?

Nordkapp kommune kan forvente en utbetaling på cirka 29,7 millioner kroner etter årets auksjon av laks, ørret og regnbueørret, et regnestykke Radio Nordkapp har fått hjelp til å utarbeide av Gunnar Davidsson, avdelingsleder ressursforvaltning i Troms fylkeskommune. Det er forventet at pengene fra Havbruksfondet kommer til Nordkapp kommune i løpet av høsten. 

--Dette tilsvarer ca kr 10 000,- per innbygger i kommunen. De politikerne som åpnet opp for oppdrett i vår kommune hadde nok tanker om arbeidsplasser og økt aktivitet i fremtiden, men hadde neppe sett for seg at dette ville gi slike inntekter direkte til kommunen. Kanskje innbyggerne bør gi råd til politikerne og kommunen om hvordan disse uventede midlene bør brukes? Det har Høyres Asbjørn Jensen skrevet på Radio Nordkapps Facebook-side. 

Nordkapp kommune har de siste årene pløyd midler fra Havbruksfondet inn i driften av kommunen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS