Tilsyn av private avløpsanlegg
Fritidsboliger i Porsanger har private avløpsanlegg. (Illustrasjonsfoto)

Tilsyn av private avløpsanlegg

Noen anlegg er svært vanskelig å lokalisere i terrenget. Anleggseiere bør derfor markere og klargjøre anleggene slik at tilsyn kan utføres.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.07.2024 05:30

Porsanger kommune er i ferd med å starte opp tilsyn av mindre private avløpsanlegg.

Porsanger kommune er forurensningsmyndighet for utslipp av avløpsvann fra spredt bebyggelse og mindre tettbebyggelser. I henhold til forurensingsforskriften er kommunen pliktig til å føre tilsyn.

Med «mindre private avløpsutslipp» mener kommunen utslipp fra eiendommer som ikke er tilknyttet kommunal avløpsløsning og som benytter for eksempel slamavskiller, minirenseanlegg og lignende til rensing av avløpsvann fra eiendommen.

Det er registrert 1 023 private avløpsanlegg i Porsanger kommune. Disse anleggene er tilknyttet boliger, hytter, fritidsboliger, og bygninger som eies av private, bedrifter og organisasjoner, ifølge Porsanger kommune på nett

Tilsyn av mindre private avløpsanlegg starter i sommerhalvåret 2024 og vil bli utført i henhold til tilsynsplanen for små avløpsanlegg, som er pålagt og godkjent av statsforvalteren. I de kommende årene vil tilsynet starte om våren og pågå utover høsten.

Avløpsanlegg i drift
Eier av avløpsanlegget har ansvar for å drive og vedlikeholde anlegget i samsvar med kravene som er fastsatt i utslippstillatelsen. Dette innebærer å forebygge lekkasjer, sikre at rensekravene oppfylles og unngå sjenerende lukt. Å utføre regelmessig vedlikehold og inspeksjoner bidrar til å opprettholde anleggets funksjonalitet og hindrer uønskede hendelser eller forurensning.

Dokumentasjon og utslippstillatelsen må oppbevares å være tilgjengelig ved inspeksjon og gjennomgang av anlegget.

Noen anlegg er svært vanskelig å lokalisere i terrenget. Anleggseiere bør derfor markere og klargjøre anleggene slik at tilsyn kan utføres. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS