Stor nedgang i sykefraværet
Nedgang i sykefraværet i klinikk Prehospitale, avdelingen der blant annet ambulansesjåfører jobber. (Illustrasjonsfoto)

Stor nedgang i sykefraværet

Positive tall for Finnmarkssykehuset.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.07.2024 21:45

Sykefraværet i Finnmarkssykehuset er i en positiv utvikling. Ikke minst gjelder det for Prehospitale tjenester, som har jobbet mye med oppfølging, tilrettelegging og trivsel.

Finnmarkssykehuset har som mål at sykefraværet ikke skal overstige 7,5 prosent. Det er fremdeles et stykke igjen til helseforetaket som helhet er ved målet, men tendensen så langt i 2024 er at det går i riktig retning.

Størst nedgang har klinikk Prehospitale tjenester, der det samlede sykefraværet er på om lag seks prosent i det vi går inn i sommeren. Det er godt under fjoråret, da fraværsprosenten var oppe i 9,7. Klinikken som sørger for ambulansetjeneste, pasientreiser, AMK og luftambulanse, har siden sommeren 2023 hatt en jevn nedgang, melder Finnmarkssykehuset på nett

Klinikksjef Trond Carlson er ikke i tvil om at godt nærværsarbeid og tilrettelegging i samarbeid med HR-avdelingen har vært viktig.

--Vi må erkjenne at vi tidligere ikke har vært gode nok på oppfølging av sykmeldte. Derfor har vi gjort noe med det. Det er viktig for oss at vi ikke bare tar godt vare på de som er på jobb, men at vi også ivaretar de som av ulike årsaker ikke kan møte på jobb, sier han og fortsetter:

--Vi ser nå at vårt søkelys på oppfølging av sykemeldte har gitt svært gode resultater. Vi har gått fra å være verst til å bli de beste, sier klinikksjef Trond Carlson.

Det er også i langtidsfraværet de store tallene ligger. Mens korttidsfraværet holder seg stabilt på én til to prosent, var langtidsfraværet på det høyeste hele 11,8 prosent i Prehospitale tjenester.

All erfaring viser at jo lenger en arbeidstaker er borte fra jobb, jo vanskeligere blir det å komme tilbake. Det har derfor vært viktig med god individuell oppfølging av den enkelte, og i større omfang enn tidligere. For å sikre god ivaretakelse av den enkelte sykmeldte, skjer oppfølgingen i nært samarbeid med HR-avdelingen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS