Aasland har svart Thorheim
Energiminister Terje Aasland. (Foto: Naina Helen Jåma NTB / Kommunikasjon)

Aasland har svart Thorheim

Høyres stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim får svar fra energiministeren.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.07.2024 21:30

Med regjeringens kraft- og industriløft for Finnmark er det lagt en plan for å levere mer kraft og nett innen 2030, for å kunne utvikle fylket videre. Det er meldt inn planer for over 9 000 MW vindkraft, og NVE går umiddelbart videre med over halvparten av disse. Det har energiminister Terje Aasland (Ap) skrevet i et leserinnlegg

Stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim fra Høyre har i et leserinnlegg ment at kraftløftet er truet. 

--Et av de viktigste momentene for kraft- og industriløftet for Finnmark er nettopp kraft. Da vi presenterte løftet var det allerede gitt, søkt eller meldt om 3 000 MW med vindkraftutbygginger eller -prosjekter. Fram til i vår ble det meldt om rundt 6 000 MW til – et enormt potensial, med andre ord. At alt det skulle bygges har aldri vært reelt. Før sommeren gjorde NVE en første prioritering over hvilke prosjekter som er mest realiserbare slik at de prosjektene som raskest kan bygges ut prioriteres, har energiministeren skrevet i innlegget. 

Energiminister Terje Aasland mener kraft- og industriløftet har aldri vært avhengig av et enkelt prosjekt. 

--Vi har fått spørsmålet mange ganger, og svart like mange, at vi ikke trenger utbygging av Davvi for å lykkes. Men Høyre ville tydeligvis instruert NVE til å gå videre med Davvi, tross at det er høyst omdiskutert, har Aasland skrevet i innlegget. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS