Kan bli aktuell med flere fly
Flere fly kan bli satt inn i trafikken. (Illustrasjonsfoto)

Kan bli aktuell med flere fly

Stor prisforskjell mellom Honningsvåg og Lakselv til Tromsø.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 16.07.2024 05:30

Flere fly er ett alternativ Samferdselsdepartementet vurderer. 

--Vi har vært åpne på at én konsekvens er at det er stor usikkerhet når vi gjør et så stort grep på pris, og det kan derfor være behov for å gjøre justeringer, skriver Statssekretær Tom Kalsås (AP), i en e-post til ifinnmark.

Vadsø-ordfører og Helse Nord er noen av de som har sendt brev til departementet for å si fram om at de nye flyrutene fra 1. april har skapt store problemer for de reisende.

Fra Honningsvåg koster en tur til Tromsø nå 2 649 kroner, mens en tur fra Lakselv koster 799, en vei. Honningsvåg til Tromsø er kommersiell rute. Lakselv til Tromsø subsidieres av staten med maksimalpriser. Begge turene er omtrent like lange, 50 minutter til Lakselv, 65 minutter til Honningsvåg.

Kalsås sier departementet på kort sikt vil motta statistikk for å se hvor det er et stort press, slik at de kan vurdere tiltak sammen med Widerøe. Han sier at den innledende statistikken så lang viser at antall fulle avganger økte fra 16 prosent til 21 sammenlignet med i fjor, men at det sannsynligvis ligger et større press på populære avganger.

--Det kan derfor være aktuelt å sette inn flere fly når vi ser på helheten, sier statssekretæren.

På lengre sikt, vil departementet utrede hele innretningen av statens kjøp.

--Vi kommer blant annet vurdere beboerordninger, i tillegg til å få en faglig vurdering på hvordan vi kan få mest mulig flytilbud ut av summen vi bruker. Det viktigste for oss er å ha et godt tilbud til en billig pris. Det fortjener og trenger folket i nord, avslutter Kalsås.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS