IOGT anmoder Nordkapp-politikere om tidligere skjenkestopp
Nordkapp kommunestyre skal i september vedta retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger 2024-2028 i Nordkapp kommune. (Arkivfoto)

IOGT anmoder Nordkapp-politikere om tidligere skjenkestopp

IOGT kaster seg inn i debatten om alkoholpolitikken i Nordkapp.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.07.2024 11:00
Sist oppdatert : 16.07.2024 11:37

IOGT har sendt inn høringsuttalelse på retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger 2024-2028 i Nordkapp kommune. Organisasjonen mener det er en sammenheng mellom tilgjengelighet og bruk. 

Kommunedirektøren har foreslått muligheten til å skjenke fra klokken 09:00 mot klokken 12:00 i inneværende periode. 

--Skal skadevirkningene av alkohol reduseres og alkohollovens formål ivaretas, må totalkonsumet reduseres. Sammenhengen mellom tilgjengelighet og bruk er godt dokumentert. Det er også en tydelig sammenheng mellom vold og alkohol, sannsynligheten for voldsutøvelse øker med økende alkoholinntak. En betydelig andel av voldssituasjonene oppstår på eller like utenfor skjenkesteder, ifølge IOGT. 

--Tidligere skjenkestopp har bred folkelig oppslutning og en undersøkelse gjennomført av Sentio i 2019 viser at seks av ti mener at maksimaltiden for skjenking bør være kl. 02.00 eller tidligere. Bare 17 prosent ønsker at det skal være skjenking til kl. 03.00. IOGT er glad Nordkapp kommune har satt skjenkestopp tidligere enn maksimaltiden og vil samtidig oppfordre dere til å vurdere skjenkestopp en halv eller hel time tidligere som et godt tiltak mot uro, vold, overskjenking og skader. Det har IOGT skrevet i brevet til Nordkapp kommune. 

IOGT i Norge er en rusforebyggende medlemsorganisasjon. 

Høringsfristen for retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger 2024-2028 i Nordkapp kommune, er satt til 1. august. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS