Leter etter lokaler til pistolklubben og skytterlaget
Skyttere i Nordkapp trenger lokale. (Illustrasjonsfoto)

Leter etter lokaler til pistolklubben og skytterlaget

Nordkapp idrettsråd har tatt tak i saken, og hjelper pistolklubben og skytterlaget.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.07.2024 09:30
Sist oppdatert : 17.07.2024 09:33

Nordkapp idrettsråd har tatt kontakt med Nordkapp kommune om muligheter for å bruke kommunale lokaler til aktiviteter i pistolklubben og skytterlaget. 

Pistolklubben og skytterlaget har forespurt idrettsrådet om veiledning og hjelp til å finne lokaler til aktiviteten. De har i flere år lett etter egnet lokale på egenhånd, men har ikke lykkes med å finne lokaler for denne idretten. 

Pistolklubben og skytterlaget har fått henvendelser fra barn og ungdommer fra ti år og oppover som ønsker å holde på med denne aktiviteten, men de står uten egnet lokale og har derfor ingenting å tilby dem. 

På sommerstid trener man på skytterbanen på Valan, men vind og vær byr på mange utfordringer. På vinteren er det ikke aktivitet på grunn av mangel på lokale. 

Per i dag har Skytterlaget og pistolklubben samlet over 100 medlemmer, men for å holde liv i aktiviteten i Nordkapp må de finne et tilrettelagt og egnet lokale.

Friarealet er tidligere brukt som lokale, men har ikke vært brukt til slik aktivitet på mange år. Et egnet lokale må være på min 25 meter lengde/10 meter bredde. Friarealet er også veldig godt egnet for personer med funksjonsnedsettinger på grunn av fremkommelighet. Det må også være gode lysforhold og ventilasjonsanlegg etter krav for denne sporten da det medfører forurensing av brent krutt og blypartikler. 

Skytterlaget og pistolklubben ønsker dermed å se på muligheten for å ta i bruk friarealet som treningslokale med et langtidsleieforhold.

Klubbene er innstilt og oppmerksom på at de selv må stå for oppgraderinger for å tilfredsstille dagens krav. Hvis kommunen stiller seg positiv til dette, vil klubbene selv jobbe for å kostnadsberegne oppgraderinger som trengs. De vil i første omgang søke midler gjennom lokale og eksterne bidragsytere som for eksempel Det frivillige skyttervesen. Disse oppgraderingene vil også komme andre brukere til gode, med bedre lysforhold og ventilasjon. Minimumsbehovet er to treningskvelder i uken, med varighet på cirka to timer. Klubbene ser for seg at de er siste bruker, slik at lokalet er gjennomventilert til nye brukere neste dag. Det har Nordkapp idrettsråd skrevet i brevet til Nordkapp kommune. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS