Nordkapp kommune skryter av Matkroken Gjesvær
Matkroken, Gjesvær. (Arkivfoto)

Nordkapp kommune skryter av Matkroken Gjesvær

Nordkapp kommune har gitt Matkroken Gjesvær en god attest.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.07.2024 01:30

Ikke alle butikker i Nordkapp får så mye skryt av kommunen som Matkroken Gjesvær, men støtteerklæringen er til Merkur-programmet.

--Nordkapp kommune bekrefter at Matkroken i Gjesvær er en flott og svært viktig brikke i lokalsamfunnet, og anbefaler fortsatt støtte gjennom Merkur-programmet. Vintrene siden 2019 har bekreftet at kommunen må forvente flere dager årlig med stengte veier på grunn av vær og rasfare. Butikken i Gjesvær betjener da ikke bare egen befolkning, men også befolkningen i Skarsvåg. Butikken har dermed 
en utvidet beredskapsfunksjon i kommunen som rekker utover eget fiskevær, har Nordkapp kommune skrevet i brevet. 

I tillegg til butikk dekker Matkroken flere viktige servicefunksjoner som bidrar til at Gjesvær er et levende og attraktivt fiskevær, for eksempel vareutkjøring, tipping, kaffekrok, bibliotek og servicekontor. 

Butikken ble i 2020 betydelig oppgradert med støtte fra Merkur-programmet og Nordkapp kommunes næringsfond. Denne moderniseringen har flere positive effekter både for eier, de ansatte og for kundene. De ansatte har en større stolthet over jobben, og det bidrar naturlig til et godt arbeidsmiljø at lokalene høster skryt fra 
kunder. Butikken har utvidet sortimentet noe og merker at varer i nye omgivelser selges bedre enn før. Oppgraderingen har ført til større kundetilfredshet, økt sortiment, økt omsetning og bedre arbeidsmiljø.

--Matkroken Gjesvær er et kjerneeksempel på en butikk som bør støttes av Merkur, har Nordkapp kommune skrevet i brevet. 

Merkur-programmet skal bidra til å styrke den butikkfaglige kompetansen og øke tallet på ulike tjenester i butikker.. Det er Kommunal- og distriktsdepartementet som står bak og finansierer programmet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS