Menyens mest kostbare rett
Knut Arne Sivertsen og Alma Johansen hos Arctic Sans er ett av spisestedene i Honningsvåg som har registrert kraftig økning i salg av kongekrabber.

Menyens mest kostbare rett

Flere og flere turister som spiser i Honningsvåg, velger kongekrabbe fra menyen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.07.2024 21:30
Sist oppdatert : 18.07.2024 21:54

Arctic Sans har registrert en kraftig økning i salg av kongekrabbe med tilbehør denne sommersesongen, en rett til 2 500 kroner i Storgata i Honningsvåg. 

Kongekrabbe har vært på menyen til restauranter i Honningsvåg lenge, fra Håkon Ynge Karlsen og co drev King Crab House Brasseri & Bar i Sjøgata for ti år siden.  Salget av retten har ikke tatt av, før i sommer. !Knut Arne Sivertsen og Alma Johansen hos Arctic Sans er ett av spisestedene i Honningsvåg som har registrert kraftig økning i salg av kongekrabber.

Knut Arne Sivertsen, styreleder i Arctic Sans, er overrasket over at salget har tatt av i år, selv om kongekrabbe har vært i salg tidligere. I år skal alle ha, også besetningsmedlemmer på cruiseskip; ifølge Sivertsen. 

Alma FC Johansen, daglig leder hos Arctic Sans, forteller at de serverer kongekrabbe med salat, brød, majones, smeltet smør og sitron. Gestene åpner selv krabben. 

Mange av gjestene deler ett kilo, det er også gjester som spiser et halvt kilo alene. 

Kongekrabbe er den mest kostbare retten hos spisestedene i Honningsvåg, inkludert hos Arctic Sans. 

Sivertsen forteller at Arctic Sans kjøper kongekrabbe hos de lokale fiskebrukene. Han sier at for Arctic Sans er det viktig å handle lokalt. 

Johansen forteller at det er mye gris, søppel og arbeid med kongekrabbe, men det er verdt det. 

Arctic Sans er stolt av å ha kongekrabbe på menyen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS