Andreinntaket til videregående opplæring er klart
Nordkapp videregående skole, en av de fylkeskommunale skolene i Finnmark. (Arkivfoto)

Andreinntaket til videregående opplæring er klart

Finnmark fylkeskommune har gjort klart andre inntak til videregående opplæring i Finnmark.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.07.2024 16:00

249 søkere har fått nye tilbud om plass ved videregående skoler i Finnmark fylkeskommune. Svarfrist er 29. juli.

Søkere som har fått tilbud i andreinntaket må logge seg inn på vigo.no og svare på tilbudet. Inntakskontoret minner om at manglende svar er det samme som å takke nei til plass. 

Totalt har nå 2 464 søkere fått tilbud om videregående opplæring i Finnmark fylkeskommune. Alle med ungdomsrett har nå fått tilbud om skoleplass. De som etter andreinntaket har fått tilbud om ventelisteplass, er søkere med voksenrett og ikke-rett.

Fordeling på yrkesfag og studieforberedende utdanningsprogram
Ved de fylkeskommunale videregående skolene er det etter andreinntaket total 2 278 søkere som har fått et tilbud om skoleplass. Fordelingen mellom yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram er slik: 1 268 har fått tilbud innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og 832 har fått tilbud på de studieforberedende utdanningsprogrammene. Til påbygg er det gitt tilbud til 104 søkere. I tillegg er 74 søkere tatt inn på forberedende kurs for minoritetsspråklige, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

Tilbud til søkere med ungdomsrett og andre rettstyper
I første inntak ble det bare gitt tilbud til ungdomsrettssøkere. I andre inntak har søkere med voksenrett og fullføringsrett også fått tilbud. Det samme har søkere uten rett til videregående opplæring.
I første inntak hadde 2 522 ungdomsrettssøkere fått tilbud om skoleplass. I andre inntak har totalt 115 nye ungdomsrettsøkere fått tilbud om skoleplass til fylkeskommunale og statlige skoler i Finnmark. Med det har alle søkere med ungdomsrett nå fått tilbud om skoleplass.

Foruten søkere med ungdomsrett har syv søkere med fullføringsrett fått tilbud. For søkere med voksenrett har 52 fått et tilbud om skoleplass, samt at 75 søkere uten rett også fått et tilbud om skoleplass.

Har du spørsmål om tilbud, skoleplass, eller ventelisteplass?
Inntakskontoret gjør ingen endringer i inntaks- og ventelister, bortsett fra oppdatering av svarene etter svarfristen den 29. juli.

Etter 1. august overtar skolene ansvaret for inntaket. Da kan søkere kontakte den enkelte skole for å sette seg på lokal venteliste. Alle henvendelser om inntaket skal fra og med denne uken rettes direkte til skolene.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS