Kommunene i Øst-Finnmark får 1 million kroner til næringsfondene
Heidi Holmgren, fungerende fylkesordfører i Finnmark. (Arkivfoto)

Kommunene i Øst-Finnmark får 1 million kroner til næringsfondene

Lebesby og Gamvik er blant kommunene som får ekstra penger til næring.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 23.07.2024 20:00

Stortinget har i forbindelse med revidert statsbudsjett styrket kommunene i Øst-Finnmarks sine næringsfond med 1 million kroner hver. Sør-Varanger kommune er ikke med i ordningen, men får i stedet omdisponere 8 millioner gitt i 2023 til planlegging og utvikling av næringsområder i hele kommunen.

Regjeringen har fortsatt Øst-Finnmark høyt på sin prioriteringsliste. Den har derfor i de reviderte budsjettbehandlingene foreslått å styrke virkemiddelinnsatsen i regionen. Dette skjer gjennom å tilføre kommunenes næringsfond friske penger. Målsettingen er at det skal skape insentiv til høyre næringsaktivitet, skriver Fylkeskommunen i en pressemelding.

--Dette er i samsvar med signalene fra kommunene i regionen, og setter dem i stand til å støtte opp under nye lokale næringsetableringer og prosjekter som utvikler eksisterende bedrifter, sier fungerende fylkesordfører Heidi Holmgren (Sp).

Kommunene som mottar den ekstra støtten er Lebesby, Gamvik, Berlevåg, Båtsfjord, Tana, Nesseby, Vadsø og Vardø. Fungerende fylkesordføreren støtter tildelingen, og påpeker at kommunenes næringsfondsmidler inngår i et større finansieringsbilde for næringsutviklingen. 

--Innovasjon Norge har også fått sine rammer for Øst-Finnmark utvidet, og har nå cirka 15 millioner ekstra til disposisjon til ulike nye næringsprosjekter, sier Holmgren.

Samfunnsutvikling og næringsarbeidet er viktig
Den fungerende fylkesordføreren forteller at fylkeskommunen har arbeidet med samfunns- og næringsutvikling i hele fylket høyt på dagsorden.

--Øst-Finnmark har imidlertid en særskilt geografisk og geo-politiske situasjon i Norge. Den politiske ledelsen i fylkeskommunen jobber derfor målrettet mot ulike deler av de nasjonale myndighetene for å få på plass langsiktige rammebetingelser og virkemidler som kan sikre lokal, regional og nasjonal utvikling i Øst-Finnmark, blant annet argumenterer vi for at kommunene i Øst-Finnmark og resten av Finnmark får tilført næringsfondsmidler på permanent årlig basis, sier Holmgren.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS