Mener det vil ramme forsyningssikkerheten
Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti. (Arkivfoto)

Mener det vil ramme forsyningssikkerheten

Senterpartiets stortingsrepresentant for Finnmark vil ikke ha elektrifisering av Melkøya i dagens situasjon.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.07.2024 21:30

Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti, gir seg ikke og vil skrinlegge planene om å hente kraft fra nettet i Finnmark til Melkøya. 

--Planene om nettutbygging og kraftutbygging som departementet la til grunn er ikke gjennomførbart. Planene legger opp til massiv utbygging av vindkraft, noe som vil ødelegge for viktige næringer i Finnmark. Den manglende realismen i planene er enda tydeligere nå enn da vedtaket ble gjort, sier Geir Iversen til Radio Nordkapp.

Iversen mener en elektrifisering vil gjøre forsyningssikkerheten i Nord-Norge mer sårbar og gi større risiko for betydelig høyere strømpris i landsdelen. 

--Vi kan ikke forvente imponert av overskuddskraft fra Sverige skal kompensere for det betydelige kraftunderskuddet som er i dag og som vil øke enormt med elektrifisering. Vi må sikre forsyningssikkerheten gjennom vårt nasjonale kraftsystem før Melkøya kan elektrifiseres, sier Iversen. 

Han er redd for at tempoet som er lagt til i behandling av konsesjonssøknadene, vil føre til at folket ikke blir hørt når de kommer med merknader til vindkraftprosjektene. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS