Enorme mengder søppel på Sværholdtklubben
Mannskaper fra KV Jarl ryddet søppel på Sverholdt. (Foto: KV Jarl)

Enorme mengder søppel på Sværholdtklubben

12 timer ryddeaksjon er ikke nok. Det er fortsatt masse søppel på Sværholdtklubben.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 26.07.2024 01:30

Utrolig med søppel på Sværholdtklubben. 

Kystvakten har i mange år bistått frivillige lag og foreninger med strandrydding. Det har de gjort med å hjelpe å hente ut marint søppel som er samlet. !Alt avfallet ble tatt hånd om av Masternes. (Foto: KV Jarl)

I år har sjef Sjøforsvaret oppfordret fartøyene om også å rydde strandlinjen hvis og når tjenesten tillater det. På bakgrunn av dette har KV Jarl i løpet av årets sommertokt satt av en dag til strandrydding.

Honningsvågingen Thomas Salamonsen er skipssjef på kystvaktskipet «Jarl».

--Vi valgte et sted som er vanskelig å komme til med tanke på logistikk og værforhold for frivillige å rydde, Sværholtklubben. Det er et naturreservat som i sin tid ble opprettet grunnet store mengder hekkende fugler, selv om det har avtatt de senere årene, sier Salamonsen til Finnmarksposten.

--Etter å ha holdt på i vel 12 timer hadde vi fått samlet nærmere 50 kubikkmeter med marint avfall på KV Jarl. Det var dessverre ikke i nærheten av å være nok. Det er enda masse søppel igjen, vi kunne nok holdt på både en og to dager til for at vi skulle kunne kalle stranden for ryddet, sier Salamonsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS