Vil stoppe fiskesmugling og miljøkriminalitet
Turister kan ta store mengder fisk fra havet. (Illustrasjonsfoto)

Vil stoppe fiskesmugling og miljøkriminalitet

Fiskeriministeren mener utførselskvoten er for høy.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 29.07.2024 09:40
Sist oppdatert : 29.07.2024 09:44

Fiskeriministeren vil stoppe den ulovlige fiskesmuglingen, uten at det går utover den seriøse delen av næringen som gir havfriskeopplevelser.

--En av de første tingene jeg tok tak i etter at jeg ble utnevnt som fiskeriminister, var å se hvordan vi kan komme fiskesmugling til livs. Vi har et uttak av fisk fra havet som vi ikke har kontroll over. Det er både økonomisk kriminalitet og det er miljøkriminalitet, så her må vi finne bedre tiltak for å få en kontroll. Det sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) til Radio Nordkapp.

--I dag er det sånn at du kan fiske store mengder, men det er først når du tar det ut av landet at du gjør en ulovlig handling dersom det er mer enn 18 kilo som du tar ut av landet to ganger i året. Utførselskvoten er noe som må sees på, for den er ganske høy, spør du meg. Det sier Marianne Sivertsen Næss. 

--Det er veldig viktig å skille mellom den fiskesmugling som foregår og den seriøse delen av turistfiskenæringen. For vi har veldig mange dyktige aktører langs kysten som bidrar til arbeidsplasser og verdiskapning, og de ønsker vi også å støtte opp om, sier Sivertsen Næss.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS