Uteliv i Nordkapp ønsker muligheten til å skjenke ute til 02:00
Corner, ett av skjenkestedene Uteliv i Nordkapp driver i Honningsvåg. (Arkivfoto)

Uteliv i Nordkapp ønsker muligheten til å skjenke ute til 02:00

Uteliv i Nordkapp har sendt inn høringsuttalelse på Retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger for perioden 2024-2028.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.07.2024 11:00

Uteliv i Nordkapp ønsker muligheten til å skjenke utendørs til klokken 02:00. 

I Retningslinjer for salgs- og skjenkebevillinger for perioden 2024-2028, har kommunedirektøren foreslått at skjenking utendørs blir avsluttet ved midnatt. 

--Lignende problemstilling har vi opplevd tidligere, blant annet i 2012. Da vi hadde anledning til å skjenke på terrassen til klokken 02:00, men kommunestyret strammet inn uteserveringen til klokken 00:00. Vi klaget på vedtaket og klagen fikk medhold. De siste periodene har det vært skjenking utendørs til klokken 02:00 for gruppe 1, 2 og 3 i Nordkapp. Uteliv i Nordkapps utfordring med forskjell på skjenketidene inne og ute, er å forklare gjestene at de ikke kan ta med glassene ut. Uforståelig, spesielt for turister som besøker Honningsvåg. I tillegg måtte vi øke bemanning for å kontrollere at gjester ikke tok med alkohol ut etter klokken 00:00. Det var et problem da og et større problem nå ettersom denne delen av næringslivet sliter med å rekruttere nok ansatte.  Hos oss vil det være litt støy fra gjester som går ut for å røyke/trekke luft, selv om skjenketiden reduseres til kl. 00:00. Vi ønsker en praksis som er enkelt å følge opp og som våre gjester forstår, har Uteliv i Nordkapp skrevet i høringsrunden om retningslinjene som pågår. 

Uteliv i Nordkapp er fornøyd med skjenkestopp klokken 02:00. 

--Det har også vært medieutspill fra politikere om skjenking til klokken 03:00. Uteliv i Nordkapp er fornøyd med skjenketid til klokken 02:00. Å utvide skjenking med én time på netter, vil gjøre utgiftene større uten tilsvarende økning i inntektene. Dessuten er det en utfordring å få ansatte nok til å jobbe på denne tiden av døgnet, noe 
vi merker allerede i dag med skjenking til klokken 02:00, har Uteliv i Nordkapp skrevet i brevet til kommunen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS