Klart for forrykende avslutning
Vinneren av den tredje etappen ligger bare ettt sekund bak sammenlagtleder Magnus Cort før den siste etappen. (Foto: Aurelein Vialette, Arctic Race of Norway)

Klart for forrykende avslutning

Onsdag kveld blir Arctic Race of Norway 2024 avsluttet.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.08.2024 11:00

Før den siste etappen er det kun ett sekund som skiller Uno-X-rytter Magnus Cort fra Kamiel Bonneu fra Team Flanders. Det er dermed duket for en spektakulær avslutning på Arctic Race of Norway.

Den siste etappen er 157,5 kilometer, starter i Glomfjord og avsluttes opp Rønvikfjellet i Bodø. Den avsluttende bakken mot mål er 1,1 kilometer med 9,2 prosent stigning. Belgieren Bonneu viste klatrestyrke da han holdt unna hovedfeltet den seks kilometer lange stigningen opp til mål fra Sulitjelma på den tredje etappen på tirsdag. Uno-X-sjef og Arctic Race of Norway-ambassadør, Thor Hushovd, lot seg imponere av belgierens klatrestyrke. Hushovd mener det er helt åpent om sammenlagtseieren før siste etappe.

--Ingen ting er avgjort. Magnus Cort leder med ett sekund, og det er ingen selvfølge at han drar det i land. Vi ser at Bonneu har et høyt nivå, sier Hushovd i en pressemelding fra Arctic Race of Norway. 

Hushovd forventer et taktisk løp i dag. 

--Med så små marginer så regner jeg med at det blir ekstra kamp om de innlagte bonussekundene underveis, sier Hushovd. 

Hushovd mener at avslutningen på den siste etappen passer Cort bedre enn den lange stigningen på gårdagens etappe.

--Det er en kortere etappe, og Magnus Cort er nok hakket mer eksplosiv enn Bonneu. Her er det duket for en forrykende avslutning, så det er bare å glede seg, sier Hushovd.

Pertfekt ramme
Også daglig leder Arctic Race of Norway gleder seg til avslutningen. Han mener publikum og været har skapt en perfekt ramme rundt årets ritt som sendes på TV i 189 land.
--Også den siste etappen fra Glomfjord til Bodø kommer til å by på spektakulære TV-bilder av en vakker landsdel badet i sol. Bedre norgesreklame er det vanskelig å få, sier Knut-Eirik Dybdal. 

Han gleder seg også til å se hva folk finner på langs løypa i dag, og kommer med en klar oppfordring til folk i Bodø.

--Jeg håper jeg publikum i Bodø virkelig viser hva bodøværinger kan stille opp med, og at de løfter syklistene opp bakken når de kjemper om seieren den siste kilometeren opp Rønvikfjellet i kveld, sier Dybdal.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS