Karlsen ønsker kontroll, kontroll og kontroll
Håkon Yngve Karlsen, en av de første innenfor havfisketurisme i Finnmark. (Arkivfoto)

Karlsen ønsker kontroll, kontroll og kontroll

Debatt om turister og fisk, er en årlig debatt. Det mener Håkon Yngve Karlsen.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 07.08.2024 21:59

Håkon Yngve Karlsen var blant de første som startet havfiskebedrift i Finnmark der fisketurister ble ønsket velkommen til Repvåg. Han kom inn i næringen i 1996. 

Nå er han ute av denne næringen, men har fulgt debatten i sommer om havfisketurisme. Han forteller at årets debatt er en debatt som kommer hver sommer. 

--Det som er viktig er kontrollen på grensen og at bøtenivået er høyt. Det er preventivt med høye bøter, sier Håkon Ynge Karlsen til Radio Nordkapp. 

Karlsen mener turister som kommer for å fiske, er Norges-entusiaster. De markedsfører Norge og norsk fisk godt. De lager grillaften eller inviterer gjester når dem kommer hjem. Karlsen mener vi skal lete lenge etter bedre ambassadører for Norge. 

Karlsen mener denne delen av næringslivet er alfa omega for mange små steder langs kysten. 

Karlsen forteller at sikkerheten på båter har økt med årene. Han mener det kan bli mer lovpålagt sikkerhet, men dette har blitt bedre siden han kom inn i næringen for 28 år siden. 

--Vi ser at det er useriøse aktører i markedet som kun er her for å høste. Dette bør kontrollverket rydde opp i, sier Karlsen som etterlyser mer kontroll med aktørene. 

Karlsen tror næringens fremtid er lovverk og registrering. Han mener det er en viktig næring med enorm verdiskapning. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS