Får støtte til å satse videre på Ung i Nord
Barentssekretariatets fungerende direktør, Marit Egholm Jacobsen.

Får støtte til å satse videre på Ung i Nord

Prosjektet blir forlenget til 2025.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 13.08.2024 23:30

Barentssekretariatet har bevilget midler til Ung i Nord-prosjektet, som har som mål at unge voksne skal ta eierskap til egen framtid i Nord-Norge. Prosjektet blir dermed forlenget til 2025.

Nord-Norge er den regionen i Norge med de største demografiske utfordringene. Her må det satses bredt på en helt ny måte på bo-attraktivitet, jobb og verdiskaping. Gjennom Ung i Nord har Arctic Energy Partners og Energi i Nord satt søkelys på dette gjennom å inkludere og samle unge voksne i landsdelen.

--Gjennom Ung i Nord har vi de siste to årene samlet rundt 100 unge voksne fra nord, og med interesse for nord og energisektoren på flere møteplasser rundt om i landsdelen, forteller prosjektleder Kristiane M. Krystad i en pressemelding.

I forprosjektet har Arctic Energy Partners og Energi i Nord satset med bruk av egne midler. Equinor, Barentshavkonferansen, og tidligere Troms og Finnmark fylkeskommune har også støttet enkelttiltak i prosjektet.

Barentsmidler skal samle unge fra hele Nord Norden
Gjennom den nye prosjektperioden fram til høsten 2025 skal det arrangeres møteplasser i Vadsø, Tromsø, Narvik, Oulu, Honningsvåg, Kirkenes og Hammerfest. I prosjektet skal de også jobbe med å videreutvikle en kandidatbase som er et verktøy for å koble unge og næringslivet. 

Barentssekretariatets tilskuddsordning Barentsmidler skal gå til lokal samfunnsutvikling i Nord-Norge, og fungerende direktør Marit Egholm Jacobsen ser på dette som er lovende prosjekt.

--«Ung i Nord"-prosjektet framstår som et lovende initiativ med potensial til å gi betydelig positiv effekt i Nord-Norge og Norden, sier Jacobsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS