Sametingspresidenten: Sterkt kritikkverdig av Statsforvalteren
Sametingspresident Silje Karine Muotka. (Arkivfoto)

Sametingspresidenten: Sterkt kritikkverdig av Statsforvalteren

Sametingspresidenten kritiserer Statsforvalteren i Troms og Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.08.2024 09:00

Sametingspresident Silje Karine Muotka mener det er sterkt kritikkverdig at Statsforvalteren på fem år ikke har klart å behandle søknader om reinmerke.  

– Det er totalt uakseptabelt, og jeg forstår at folk som venter på å få sitt reinmerke godkjent reagerer på dette, sier sametingspresident Silje Karine Muotka i en pressemelding. 

NRK Sápmi har fortalt om Nina Karita Eira, som søkte om reinmerke til sin sønn i 2019 og som fem år senere fortsatt ikke har fått reinmerke, og Elle Márjá Eira, som søkte om reinmerke for sin sønn i 2021, men som heller ikke har fått behandlet søknaden ennå. Fra Statsforvaltningen for Troms og Finnmark oppgir de at de har cirka 280 ubehandlede søknader om reinmerke, fordi de har prioritert andre saker framfor merkesøknader.

--Jeg er svært forundret over hvordan staten kan diskriminere reindriften i forhold til forvaltningsloven og på denne måten også hemme utviklingen til reindriftsutøvere og reindriftsnæringen, sier Muotka, som vil følge opp saken.

--Jeg vil be om et møte med Statsforvalteren, og også med sentrale myndigheter som har plikt til å føre tilsyn med at forvaltningsloven følges opp, avslutter Muotka.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS