Kommunedirektøren ber formannskapet fremme forslag på kandidat til reiselivsrådet
Nordkapp kommunestyre, 15. februar 2024 da vedtaket om reiselivsrådet ble fattet. (Arkivfoto)

Kommunedirektøren ber formannskapet fremme forslag på kandidat til reiselivsrådet

Hvis formannskapet har en «beboerrepresentant for Honningsvåg/Nordvågen», kan reiselivsrådet i Nordkapp være på plass etter kommunestyremøtet 12. september.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.08.2024 16:00

Kommunedirektøren anbefaler at Nordkapp formannskap fremmer kandidater til posisjon «Beboerrepresentant for Honningsvåg/Nordvågen» og varamedlem til reiselivsrådet. 

Nordkapp formannskap skal behandle saken om status for reiselivsrådet på møtet 29. august. 

--En av postene “Innbyggerrepresentant for Honningsvåg og Nordvågen” er imidlertid en utfordring for kommunedirektøren å foreslå kandidater til. I motsetning til fiskeværene finnes det ikke opplagte beboerforeninger som kunne ivareta en slik rolle. Det kan være mulig å se mot de største idrettsforeninger HT&IF, Klippen og NIL og/eller kulturforeninger eller peke på person/organisasjon som utviser et særlig engasjement for områdene, men kommunedirektøren finner det vanskelig å gi konkrete forslag på personnivå her. Kommunedirektøren ber derfor formannskapet fremme en kandidat for denne posten samt en vara. Det har kommunedirektøren skrevet i saksutredningen. 

Nordkapp kommunestyre har vedtatt sammensetningen på funksjonsnivå for kommunens reiselivsråd og bad kommunedirektøren innhente forslag til navngitte kandidater i tråd med vedtaket: 
1 politiker.
1 bransjerepresentant.
1 representant fra friluftslivet.
1 innbyggerrepresentant fra Honningsvåg og Nordvågen.
1 innbyggerrepresentant fra fiskeværene.
1 representant for samferdsel.
1 representant fra lokalt næringsliv.
1 representant fra kommuneadministrasjonen (med møte- og talerett - ikke stemmerett.

Administrasjonen kom ikke i mål med dette før sommeren, men kommunedirektøren håper å kunne legge frem forslag til kandidater i kommunestyremøte 12. september, ifølge saksfremlegget. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS