66 færre elever ved Honningsvåg skole på fem år
Honningsvåg skole. (Arkivfoto)

66 færre elever ved Honningsvåg skole på fem år

Kraftig reduksjon i antall elever ved Honningsvåg skole de siste årene.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.08.2024 01:30

Når Nordkapp formannskap på møtet 29. august skal behandle tilstandsrapport Honningsvåg skole, får politikere informasjon om 66 færre elever ved skolen i løpet av fem år. 

Skoleåret 2019/2020 var det 296 elever ved Honningsvåg skole. I fjor var det 1. oktober 230 elever. Tallene fra første skoledag 2024, viser fortsatt reduksjon i antall elever ved skolen. 

I neste formannskapsmøte skal politikerne behandle flere skolesaker, blant annet fordi den nye opplæringsloven krever flere forskrifter enn dagens lov. Formannskapet skal vedta forskrift om hovedmål ved skolen i Nordkapp, forskrift om permisjon fra pliktig grunnskoleopplæring, forskrift om skolefritidsordningen, forskrift om skoleregler og skoledemokrati, og tilstandsrapport Honningsvåg skole. 

I skolereglene er det forslag om at Honningsvåg skole er en mobilfri skole. Elevene plikter å levere inn mobiltelefon, og at den oppbevares i mobilskap. Smartklokker skal likestilles med mobiltelefoner.

Skolen anbefaler at elever spiser næringsriktig mat på skolen. Det skal ikke bringes med eller nytes brus, godteri eller andre typer snacks (også sukkerfritt), så fremst ikke annet er avtalt med lærer. Energidrikk er ikke tiltatt, ifølge forslaget til skoleregler i Nordkapp kommune. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS