Skuohtanjargga Siida vil ha avklart hvem som skal dekke kostnader
Planer om vindkraft i Nordkapp og Porsanger, har gitt Skuohtanjargga Siida kostnader. (Illustrasjonsfoto)

Skuohtanjargga Siida vil ha avklart hvem som skal dekke kostnader

Brev sendt til Energidepartementet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.08.2024 05:30

Vindkraft vedtakene i Porsanger og Nordkapp kommune, samt NVE – Norges vassdrags- og Energidirektorat, påfører Skuohtanjárga Siida betydelige kostnader gjennom omfattende eget tidsbruk og behov for rådgivnings, og juridisk bistand. 

Skuohtanjargga Siida ber om avklaring på dekning av kostnader som er påført siidaen som følge av vedtak fattet av norske offentlige myndigheter, ifølge et brev sendt til Energidepartementet. 

--Skuohtanjárga Siida har tidligere etterkommet alle krav fra myndighetene for å være lojal og for at siidaen skal ha forutsigbarhet for kommende generasjoner. De skal vite at de har et sunt og  godt driftsgrunnlag og at antallet personer knyttet til siidaen ikke går ytterligere ned. Skuohtanjárga Siida trenger alle personene for å klare den totale arbeidsmengden og alle fellesoppgavene som hører med i reindriften. Skuohtanjárga Siida mener bestemt at det er svært urimelig at de får påført en slik enorm merbelastning som følge av offentlige vedtak. Myndighetene må ta ansvar for kostnader som utløses av deres egne offentlige vedtak, ifølge brevet. 

Arealene i Porsanger og Nordkapp har siidaen benyttet helt siden opprinnelsen av tamreindriften og dette er kalvingsområde om våren, beiteområde gjennom sommeren og parringsområde om høsten. Områdene i dette kystlandskapet er derfor helt grunnleggende for at siidaen skal kunne utøve reindrift, har Skuohtanjargga Siida skrevet i brevet til Energidepartementet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS