Streik i SAS
Fredag morgen var flytrafikken omtrent som normalt, selv om kabinansatte i SAS er i streik. (Illustrasjonsfoto)

Streik i SAS

Fredag morgen ble kabinansatte i SAS tatt ut i streik. SAS Norge Kabinforening i Parat, mener alle flyavganger blir rammet av streiken på litt sikt.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.08.2024 11:00

Fredag gikk kabinansatte i SAS ut i streik, etter at det brudd i meklingen. 

Foreløpig har streiken rammet flytrafikken i liten grad. Fredag morgen var to avganger mellom Oslo og Trondheim innstilt. Det er forventet flere innstillinger i løpet av helgen, men SAS jobber med at avgangene skal gå som planlagt. 

Forsikringsselskapet Fremtind melder at reiseforsikringen dekker ikke forsinkelser og kanselleringer som skyldes flystreik.

--Husk at du må kontakte flyselskapet ditt om streiken gjør at flyvningen blir innstilt, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i forsikringsselskapet Fremtind.  

Reiseforsikringen dekker ikke refusjon av flybilletter eller andre utgifter knyttet til streik, eller reiser som flyselskapet selv kansellerer, ifølge Fremtind.  

Ber deg avvente med avbestilling
Forbrukerrådet anbefaler at du som reisende avventer med å avbestille flybillettene dine ved en streik. Avbestiller du selv, har du nemlig ikke krav på refusjon, noe du har om du venter til flyet blir innstilt.    

--Dersom det ser ut til at din flyvning står i fare for å rammes av streiken, er det viktig at du ikke avbestiller reisen selv. Avbestiller du selv har du nemlig ikke krav på refusjon, noe du har om du venter til flyet blir innstilt. Det sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS