Bønå: Nyttig møte, og vi håper på bedre flyruter
Fra venstre: Nestleder i Vest-Finnmark regionråd, Terje Rogde, statssekretær Bent-Joacim Bentzen, Nordkapps ordfører Jan Morten Hansen, fylkesordfører Hans-Jacob Bønå og leder i Øst-Finnmark regionråd, Wenche Pedersen. (Foto: Ketil Steigen)

Bønå: Nyttig møte, og vi håper på bedre flyruter

Fylkesordføreren er positiv etter at en delegasjon fra Finnmark var i møte hos Samferdselsdepartementet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 23.08.2024 23:30

Et nyttig møte, og vi håper på bedre flyruter. Slik oppsummerer fylkesordfører Hans-Jacob Bønå møtet med Samferdselsdepartementet om flyrutetilbudet i Finnmark. På møtet i Oslo deltok også ordførerne/regionrådsledere i Hammerfest, Nordkapp og Vadsø, Terje Rogde, Jan Morten Hansen og Wenche Pedersen der de møtte statssekretæren.

--Vi oppfatter at problemet er forstått, men vi er svært utålmodige for å få på plass løsninger. Jeg ønsker den samme utålmodighet hos regjeringa, sier fylkesordføreren i en pressemelding.

Det er de nye FOT-rutene som trådte i kraft i vår som har skapt stor frustrasjon i Finnmark.

--Tverrpolitisk står Finnmark helt samlet i denne saken og vi forventer at regjeringa nå legger seg i selen for å løse dette problemet som nå preger hverdagen til finnmarkingene, legger han til i en kommentar etter møtet. 
Jeg oppfattet statssekretæren som konstruktiv og løsningsorientert, og nå forventer vi at handling følger ord. Inntrykket er at regjeringa nå åpner opp for å bruke mer penger på merkjøp av ruter. Det er første gang jeg hører dette, og det tolker jeg som positivt, sier Bønå.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS