Med BiO-midler fikk Perleporten Kulturhus realisert en drøm
Tore Fosse og Birgit L. Johansen, driverne av Perleporten Kulturhus. (Arkivfoto)

Med BiO-midler fikk Perleporten Kulturhus realisert en drøm

Perleporten Kulturhus, en av bedriftene i Finnmark som har fått midler til bedriftsintern opplæring.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.08.2024 09:15

Finnmark fylkeskommune skal, har Hovedutvalget for kompetanse vedtatt, utlyse en fast årlig tilskuddsordning av midler til bedriftsintern opplæring (BiO). Den totale rammen på tilskuddsordningen er 1 250 000 kroner.  

Formål med tilskuddsordningen Bedriftsintern opplæring (BiO) er å støtte små bedrifter som har kompetansehevingsbehov, og mulighet for videre utvikling gjennom kompetansetiltak. Bedrifter som prioriterer digitalisering, bærekraftige løsninger og kompetanseheving for «det grønne skiftet» prioriteres. 

Grunnet fylkesoppdelingen mellom Troms og Finnmark har ikke ordinære BiO-midler vært utlyst siden 2022, og ordningen har vært etterlyst av næringslivet i Finnmark, ifølge en pressemelding.  

--Mangel på kompetanse er et hinder for utvikling og vekst. BiO-midlene er et enkelt, fleksibelt og lett tilgjengelig virkemiddel for å gi bedrifter kompetansepåfyll og utviklingsmuligheter. I Finnmark har vi mange små bedrifter, som er viktige aktører i sine lokalsamfunn, og som bidrar sterkt til nærings- og samfunnsutvikling. Vi er derfor svært glade for at BiO-midlene igjen er tilgjengelig for næringslivet i Finnmark», sier hovedutvalgsleder Raymond Robertsen (H). 

Hovedutvalget for kompetanse avholdt møte i Honningsvåg 22. og 23. august.  

Realisere en gammel drøm 
Perleporten Kulturhus er en av mange bedrifter som tidligere har mottatt BiO-midler. 
 
--Med BiO-midlene fikk vi mulighet til å realisere en gammel drøm om vinutdanning i bedriften. Det har betydd ny kunnskap for en bedrift i utvikling når det gjelder vin, men også for lokalt øl, i forbindelse med vårt nye bryggeri. Utdanningen var svært inspirerende og lærerik. BiO-midlene kom i en periode hvor vi ikke kunne finansiert utdanningen selv, så det har hatt stor betydning for oss. Med BiO-midlene gikk en drøm i oppfyllelse, og den er med på å gjøre vår bedrift enda mer spennende. Det sier Birgit Lähdesmäki Johansen, medeier og daglig leder for Perleporten Kulturhus. 





Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS