Mener en gammel lov skal fornyes med mer utdaterte regler
Stig-Ronny Nilsen, leder i Finnmark FrP. (Arkivfoto)

Mener en gammel lov skal fornyes med mer utdaterte regler

Det pågår en høringsrunde om forslaget til ny motorferdsellov.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.08.2024 05:30

47 år gammel lov skal fornyes med enda mer utdaterte regler, ifølge Stig-Ronny Nilsen, leder i Finnmark FrP. 

--Sist gang snøscootermotstanderne fløy høyt med sin skremselspropaganda om "frislipp", "rasering av naturen", "utryddelse av dyreliv" var under revidering av nåværende motorferdsellov i 2015. Det ble ikke slik deres dystre spådommer ville ha det til, men nå er snøscootermotstanderne utvalget som skal utrede helt ny motorferdsellov og vil sette siste spikeren i kista, ifølge et leserinnlegg fra FrP-lederen. 

Mandatet som ble gitt 25.mai 2021 var som følger: «Stortinget ber regjeringen fremme forslag om revidering av lov om motorferdsel i utmark og vassdrag med sikte på økt lokalt selvstyre og redusert byråkrati knyttet til praktiseringen av loven, samtidig som hensyn til natur og friluftsliv blir ivaretatt.»

Finnmark FrP mener kommunene skal styre motorferdsel. 

--Min påstand er at utvalget har fremmet sine forslag med kunnskapsmangel og arroganse. De kjenner ikke til vår utmarkskultur og har sin iboende motstand mot motorisert ferdsel som tydelig kommer fram hele sakskomplekset. De oppkonstruerer problemstillinger om skader på natur, forverret reproduksjon, stress og frykt hos dyr uten dokumentasjon. De viser til undersøkelser om at svært mange er negative til snøscooter, men underkommuniserer at undersøkelsen er fra det sentrale Østlandet. Utvalget har i svært liten grad tatt med innspill som fremsnakker motorisert ferdsel, men desto større grad hørt på organisasjoner som tradisjonelt er imot, har Stig-Ronny Nilsen skrevet i leserinnlegget. 

I mai sendte Klima- og miljødepartementet Motorferdsellovutvalgets utredning NOU 2024: 10 Ny motorferdsellov - Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag (motorferdselloven) på offentlig høring. Høringsfristen er satt til 15. september. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS