Ojala er ikke imponert over hastigheten i pasientreisearbeidet
Irene Ojala, stortingsrepresentant for Pasientfokus i Finnmark. (Arkivfoto)

Ojala er ikke imponert over hastigheten i pasientreisearbeidet

Stortingsrepresentant Irene Ojala venter spent på den nye forskriften, en forskrift som har betydning for pasienter i Finnmark som benytter Pasientreiser.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.08.2024 13:30

Irene Ojala, stortingsrepresentant for Pasientfokus, mener regjeringen ikke har prioritert forbedringer i Pasientreiser høyt nok. 

--Jeg tror ikke de skjønner hverken avstander, værforhold og flyrutetilbudet. Når jeg reiser opp og ned mellom Oslo og Finnmark, møter jeg folk ved flybyttet i Tromsø der svært syke mennesker har sittet hele ettermiddagen og ventet på siste fly hjem til Finnmark. Noen spyr og er helt utslitt fordi dem har fått kreftbehandling. Når jeg tar dette med hit, så sier dem at de jobber med forskriften. Når skal det faktisk skje noe, spør stortingsrepresentant Irene Ojala. 

Ojala mener eksemplet hun nevner i Radio Nordkapp ville vært utenkelig sør i landet. 

Regjeringen skal gjøre forskriftsendring og Ojala håper endringen kommer før jul. Hvis forskriften ikke er god nok for befolkningen i Finnmark, kommer hun til å stille spørsmål og eventuelt lage et forslag i Stortinget. 

I et svar på et spørsmål fra Irene Ojala, forteller helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) at departementet arbeider med å oppsummere høringsinnspillene med sikte på fastsettelse av forskriftsendringene i løpet av høsten. Det kom inn over 100 høringsinnspill. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS