Daniel Myhre: Tåler ikke en ny smell
Daniel Myhre hos Destinasjon 71° Nord blir intervjuet av NRK Nordnytt.

Daniel Myhre: Tåler ikke en ny smell

Destinasjon 71° Nord var en av bedriftene i Nordkapp som slet under pandemien uten cruiseskip i Honningsvåg. Daniel Myhre frykter at det kan bli slik igjen.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 12.09.2024 21:30

Næringslivet i Nordkapp frykter at det kan bli helt stille i gatene igjen hvis den framlagte loven om norske lønnsvilkår for cruiseskip, blir innført. 

--Vi husker alle hvor stille det var i gatene i Honningsvåg under pandemien. Nå syder det av liv hver gang vi har cruiseskip til kai. Vi har så vidt kommet oss ut av pandemien og tåler ikke en ny smell. Det kan være kroken på døren for mange, sier Daniel Myhre hos Destinasjon 71° Nord til Radio Nordkapp. 

Regjeringen har foreslått at cruiseskip som er mer enn 50 prosent av cruiset i Norge, må ha norske lønninger om bord. Havneselskapet, kommunestyret og næringslivet i Nordkapp, tror dette kan føre til at alle cruiseskipene snur på Vestlandet for å komme under 50 prosent. 

--Sjømannsforbundet hørte på oss og skjønte at vi var urolige, så jeg håper man kommer til en ordning som vi kan leve med. Det sier Daniel Myhre. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS