Ønsker kjernekraftverk i Finnmark
Heidi Holmgren, leder i Finnmark Senterparti. (Arkivfoto)

Ønsker kjernekraftverk i Finnmark

Finnmark Senterparti mener SMR kjernekraftverk vil bidra til både nasjonal energisikkerhet og regional utvikling.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.09.2024 23:30

Finnmark Senterparti er positiv til kjernekraftverk i Finnmark. 

--Finnmark Senterpartiet ønsker å legge grunnlaget for en fremtidsrettet og bærekraftig energiproduksjon i Finnmark. Etablering av SMR kjernekraftverk vil bidra til både nasjonal energisikkerhet og regional utvikling, samtidig som det støtter Norges innsats for å oppfylle FNs bærekraftsmål. Det har fylkesleder Heidi Holmgren og Vardø-ordfører Tor-Erik Labahå (Sp) skrevet i et leserinnlegg

Norge står overfor betydelige utfordringer knyttet til energiforsyning og bærekraft, særlig i nordområdene hvor behovet for stabil og forutsigbar energi øker i takt med samfunns- og næringsutviklingen. For å møte disse utfordringene, foreslås det å utrede og planlegge etableringen av kjernekraftverk i Finnmark, ifølge leserinnlegget fra Senterpartiet. 

--Kjernekraft er ikke alene løsningen på energikrisen, men å ekskludere kjernekraft vil hindre oss i å nå målet om et lavutslippssamfunn i 2050. Veien til et operativt kjernekraftverk er kortere enn det som ofte blir «framstilt». Vi må i 2050 produsere 390 TWh mer ren energi i Norge, og SMR kjernekraftverk kan bidra vesentlig til dette i sammen med vind- og vannkraft. Å utelukke kjernekraft i energimiksen vil gjøre det vanskelig for Norge å nå framtidens energibehov og klimamål. Kjernekraft må likestilles sammen med vind- og vannkraft produksjon, har Holmgren og Labahå skrevet i leserinnlegget. 

Ny kjernekraft teknologi (SMR Kjernekraft) gir muligheten til stor kraftproduksjon med minimal bruk av areal, noe som er spesielt gunstig i de geografiske, klimatiske, og kulturelle forholdene i Finnmark. Dette vil bidra til å sikre tilgang til pålitelig, bærekraftig og moderne energi for alle, ifølge Finnmark Senterparti. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS