Nedgang i oppdrag for Redningsselskapet i Troms og Finnmark
Totalt utførte Redningsselskapet 128 oppdrag i Troms og Finnmark mellom 1. mai og 1. september i 2024. (Foto: Redningsselskapet)

Nedgang i oppdrag for Redningsselskapet i Troms og Finnmark

Tall for Redningsselskapet sommeren 2024.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 13.09.2024 01:30

Redningsselskapet har hatt færre oppdrag i Troms og Finnmark i sommer sammenlignet med i fjor. Antallet søk- og redningsoppdrag har derimot økt.

Tradisjonelt sett så er dette en periode med stort trykk på sjøen. Dette er høysesong for fritidsbåter, noe som også vises i statistikken. I Toms og Finnmark har fiskeflåten vært mottaker av de alle fleste assistanser og redningsaksjoner utført av Redningsselskapet.

Totalt utførte Redningsselskapet 128 oppdrag i Troms og Finnmark mellom 1. mai og 1. september i 2024. Stasjonene på Havøysund hadde flest oppdrag, deretter Sørvær og Båtsfjord, har Redningsselskapet skrevet  i en pressemelding.

Flest assistanser og fremdriftshavari 
Assistanser og fremdriftshavarier av fiskefartøy var den klart største årsaken til at folk trengte hjelp av Redningsselskapet i Troms og Finnmark. Totalt var 57 av oppdragene i fylket i sommer assistanseoppdrag, som er samme antall som i fjor. 

47 av oppdragene var fremdriftshavarier, mot 57 slike oppdrag i fjor. De siste årene har vi på landsbasis hatt en økning i antall båter som går på grunn. Det er ingen registrerte grunnstøtinger i Troms og Finnmark i sommer, mot 6 grunnstøtinger i fjor. Det var tre brannrelaterte oppdrag i fylket i sommer, mot 2 slike oppdrag året før.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS